Vroeger & Zo Speciaal: De Slavernij Junior werkboek

  • Koop 5 voor € 3,75 en bespaar 23%
  • Koop 10 voor € 3,05 en bespaar 38%
  • Koop 20 voor € 2,60 en bespaar 47%
€ 4,90
  • Uitgebreid assortiment
  • Van bekende onderwijsuitgevers
  • Passend bij elke leerbehoefte
  • Voor en door onderwijsprofessionals

De zesdelige serie De Slavernij Junior, een special van Vroeger & Zo, vertelt het verhaal van slavenhandel met een historisch perspectief, uitmondend in het heden. In De Slavernij Junior zien we de schrijnende behandeling van mensen die als goedkope arbeidskrachten werden ingezet in de koloniale periode. Ook Nederlandse handelaren deden hieraan mee. Maar menselijke onderdrukking is niet alleen iets uit het verleden. Vandaag de dag leven over de hele wereld ongeveer 29 miljoen mensen in slavernij. Voor het grootste deel gaat het om vrouwen en kinderen. Miljoenen kinderen worden gedwongen te werken en de meesten moeten dat doen onder levensgevaarlijke omstandigheden. Met Vroeger & Zo maak je ook deze onderwerpen begrijpelijk én bespreekbaar.

Lesmateriaal Vroeger & Zo speciaal

Het werkboek bevat opdrachten voor de leerlingen die perfect aansluiten op de zes afleveringen op de dvd. De Slavernij Junior voor groep 6, 7 en 8 behandelt de slavernij in het verleden, de kinderarbeid in de 19e eeuw en de kindslavernij in onze tijd. 

Vroeger & Zo speciaal: De Slavernij Junior

Kinderen staan centraal in Vroeger & Zo over wrede onderdrukking en onvrijheid. Vandaag de dag leven over de hele wereld ongeveer 29 miljoen mensen in slavernij. Voor het grootste deel gaat het om vrouwen en kinderen. Miljoenen kinderen worden gedwongen te werken en de meesten moeten dat doen onder levensgevaarlijke omstandigheden.

Naast het werkboek kun je ook de handleiding en de DVD aanschaffen.

Meer informatie
SKU 0700-21
Schrijf uw eigen review
Je plaatst een review over:Vroeger & Zo Speciaal: De Slavernij Junior werkboek
Jouw waardering