Rekensprint

Voor kinderen met rekenproblemen kost het automatiseren van basisvaardigheden extra tijd en begeleiding. Deze tijd is er vaak niet. Hoe zorg je dan toch dat rekenzwakke leerlingen verantwoord en efficiënt oefenen? Zet de Rekensprint-serie van uitgeverij Schoolsupport in!

Werken met Rekensprint kost de leraar niet veel tijd: er is weinig voorbereiding nodig en de oefeningen zijn volledig uitgewerkt. Dankzij de doordachte 40 wekenplanning van deze remediërende methode weet je precies wat je moet doen. Door 4 keer per week 15 minuten te oefenen, boeken je rekenzwakke leerlingen snel vooruitgang.

Bestel nu Rekensprint Getalbegrip, Start, Basis, Extra, 1F én Triangels op Educatheek.nl!

Toon als rooster Lijst

8 artikelen

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. Rekensprint Getalbegrip t/m 10

  Vanaf € 155,00

  Waardering:
  100%
 2. Rekensprint Getalbegrip t/m 20

  Vanaf € 150,00

  Rating:
  0%
 3. Rekensprint Start

  Vanaf € 34,95

  Waardering:
  92%
 4. Rekensprint Basis

  Vanaf € 95,00

  Waardering:
  92%
 5. Rekensprint Extra

  Vanaf € 95,00

  Waardering:
  80%
 6. Rekensprint 1F

  Vanaf € 160,00

  Waardering:
  100%
 7. Rekensprint Triangels

  Vanaf € 14,95

  Waardering:
  100%
 8. Rekensprint - Grote Getallenteller

  Vanaf € 9,50

  Waardering:
  100%
Toon als rooster Lijst

8 artikelen

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

De Rekensprint-serie

Het automatiseren van rekenproblemen is niet voor iedereen even makkelijk. Voor sommige leerlingen is de hoeveelheid oefening die er op school wordt gedaan op het gebied van rekenen helaas niet genoeg. Gelukkig is er voor deze leerlingen de handige Rekensprint-serie van uitgeverij Schoolsupport. Rekensprint is te gebruiken naast elke andere rekenmethode en is uitsluitend geschikt als remediërend materiaal. Er is een apart Rekensprint programma voor ieder deel van de basisschool beschikbaar. Vier Rekensprint programma’s zijn geschikt voor gebruikt op digibord en tablet én gekoppeld aan het rekenmuurtje en de Bareka profieltoets. Weet je niet zeker welk programma jij nodig hebt? Lees dan verder!

Rekensprint Getalbegrip

Het Rekensprint Getalbegrip oefenprogramma is gemaakt voor leerlingen uit groep 1 en groep 2 of voor de zwakke rekenaars uit groep 3 en groep 4. Met behulp van dit programma trainen de kinderen hun getalbegrip t/m 10. Dit doen ze door te oefenen met tellen, hoeveelheden te benoemen en te begrijpen, getallen te ordenen, cijfers te schrijven en cijfers te koppelen aan hoeveelheden.  

Rekensprint Start

Rekensprint Start is een oefenprogramma voor het automatiseren tot 10 en tot 20 binnen het tiental. Dit programma is geschikt voor leerlingen uit midden groep 2 die nog moeten oefenen met tellen, getalbegrip en hoeveelheidsbegrip en leerlingen uit groep 3 en groep 4 die nog gaten hebben in hun kennis van het voorbereidend/aanvankelijk rekenen.

Rekensprint Basis

Rekensprint Basis is gemaakt voor leerlingen die moeite hebben met de automatisering van de basisbewerkingen tot 20 en tot 100. Dit oefenprogramma is geschikt voor leerlingen uit groep 4 en groep 5 of voor kinderen in de bovenbouw die nog een achterstand hebben op het gebied van de basisbewerkingen. Rekensprint basis is recent uitgebreid en bevat nu ook extra oefeningen voor het automatiseren van tijd.

Rekensprint Extra

Rekensprint Extra is een opvolging van het Rekensprint Basis oefenprogramma. Met dit oefenprogramma ondersteun je kinderen bij het oefenen van het rekenen tot 1.000 en het tellen en getalbegrip tot 10.000. Het Rekensprint Extra oefenprogramma is ontworpen voor leerlingen vanaf groep 5 en groep 6 en is recent aangevuld met sprintkaartjes voor klokkijken. Als je met je leerlingen aan de gang wil gaan met Rekensprint Extra, wordt er verwacht dat ze:

 • Redelijk vlot cijfers t/m 10 kunnen splitsen
 • Een groot gedeelte van de sommen tot 100, binnen het tiental, uit hun hoofd kunnen uitrekenen.
 • De rijgstrategie toepassen bij de sprong over het tiental
 • De tafels en deeltafels t/m 10 redelijk geautomatiseerd kunnen opnoemen
 • Een voldoende inzicht hebben in getallen tot 1.000 en dat teloefeningen tot 1.000 ze redelijk makkelijk vergaan

Rekensprint 1F

Rekensprint 1F is het oefenprogramma dat speciaal is ontwikkeld voor het automatiseren van rekenvaardigheden tot het referentieniveau 1F rekenen. Dit programma is geschikt voor leerlingen vanaf groep 7 op de basisschool of voor beginnende leerlingen op het voortgezet onderwijs die het referentieniveau 1F rekenen nog niet beheersen. Met dit programma ga je met de leerlingen de basisvaardigheden voor vermenigvuldigingen, delen, grote getallen, breuken, kommagetallen, procenten, metriek stelsel, geld en tijd leren te automatiseren.

Rekensprint Grote getallenteller

De Grote getallenteller is een hulpmiddel voor het ontwikkelen van getalbegrip en inzicht binnen getallen tot het 100-tal, 1.000-tal, 10.000-tal, 100.000 tal en het 1.000.000 tal. De Grote getallenteller is, op basis van welke opdrachtenkaartjes worden gebruikt, geschikt voor leerlingen in groep 3 t/m groep 7.

Rekensprint Triangels

Door middel van de Rekensprint Triangels leer je jouw leerlingen spelenderwijs plus- en minsommen, (deel)tafels en splitsingen t/m 10 te automatiseren. De Triangels zijn beschikbaar in de Plus en min versie en de Keer en deel versie.