Rekenen

De beste leermiddelen voor rekenen vind je bij Educatheek. Wil je bijvoorbeeld extra tafels oefenen met je leerlingen, aan de slag met redactiesommen, optellen en aftrekken automatiseren, of leren rekenen met procenten? In de onderstaande selectie vind je alles wat je nodig hebt voor je rekenles, voor remediërend rekenen of voor extra reken-uitdaging.

Toon als rooster Lijst

Artikel 1-24 van 1161

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. Z-Rekenen - Groep 3 t/m 8 - Zelfstandig werken

  Vanaf € 6,20

  Rating:
  0%
 2. Pluspunt

  Vanaf € 5,55

  Waardering:
  85%
 3. Rekenrijk

  Vanaf € 7,87

  Waardering:
  75%
 4. Reken zeker

  Vanaf € 2,75

  Waardering:
  93%
 5. Startrekenen Leerwerkboeken

  Vanaf € 16,45

  Rating:
  0%
 6. Rekensprint Basis

  Vanaf € 95,00

  Waardering:
  92%
 7. Rekentijger - groep 3 t/m 8

  Vanaf € 6,10

  Waardering:
  83%
 8. Kien rekenen (versie 2)

  Vanaf € 13,37

  Waardering:
  85%
 9. Educatieve onderleggers - Breuken
  Aanbiedingsprijs € 7,50 voor € 8,95
  Rating:
  0%
 10. Breukenwaaier XL
  € 14,95
  Waardering:
  100%
 11. Poster Breuken - Deltas
  Aanbiedingsprijs € 7,95 voor € 9,95
  Waardering:
  90%
 12. Rekentorens - Breukenset
  Aanbiedingsprijs € 11,95 voor € 13,95
  Rating:
  0%
 13. Poster De tafels van vermenigvuldiging - Deltas
  Aanbiedingsprijs € 7,95 voor € 9,95
  Waardering:
  100%
 14. Rekensprint Getalbegrip t/m 20

  Vanaf € 150,00

  Rating:
  0%
 15. Rekensprint Getalbegrip t/m 10

  Vanaf € 155,00

  Waardering:
  100%
 16. Rekensprint 1F

  Vanaf € 160,00

  Waardering:
  100%
 17. Rekensprint Extra

  Vanaf € 95,00

  Waardering:
  80%
 18. Rekensprint Start

  Vanaf € 34,95

  Waardering:
  92%
 19. Educatieve onderleggers - De klok
  Aanbiedingsprijs € 7,50 voor € 8,95
  Rating:
  0%
 20. Educatieve onderleggers - Omtrek; oppervlakte en volume
  Aanbiedingsprijs € 7,50 voor € 8,95
  Rating:
  0%
 21. Educatieve onderleggers - Maten en gewichten
  Aanbiedingsprijs € 7,50 voor € 8,95
  Rating:
  0%
 22. Rekensprint Triangels

  Vanaf € 14,95

  Waardering:
  100%
Toon als rooster Lijst

Artikel 1-24 van 1161

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Lesmateriaal voor rekenen 

Rekenen op de basisschool is het fundament voor veel van de stof die kinderen in de toekomst van hun schoolloopbaan gaan leren. Het is daarom erg belangrijk om snel rekenvaardig te worden. Om de kinderen hier optimaal in te ondersteunen, moet je als leraar of school het geschikte lesmateriaal voor rekenen uitzoeken. Educatheek werkt samen met veel verschillende uitgeverijen om jou een zo groot mogelijk assortiment aan rekenmethodes, lesmateriaal voor rekenen en ook leuke rekenspelletjes aan te kunnen bieden. Bekende rekenmethodes zoals de Rekensprint-serie van Schoolsupport, Ajodakt van Kinheim, De wereld in getallen van Malmberg en de rekenmaterialen van Zwijsen zijn allemaal in ons assortiment te vinden.

Rekenen groep 1 

Veel kinderen leren al tellen tot 10 voordat ze in groep 1 komen te zitten en ze dus echt aan de gang gaan met voorbereidend rekenen. Wanneer kinderen voor het eerst leren tellen tot 10 snappen ze nog niet de waarde van getallen. Je kan voor een kind 10 knuffeldieren op een rijtje zetten en hij/zij telt er inderdaad 10. Maar neem er één in het midden weg en hij/zij zal niet begrijpen dat dit betekent dat er nog maar 9 zijn, het 10e knuffeldier is er namelijk nog. Om kinderen voor te bereiden op het echte rekenen in groep 3, leer je ze begrippen als meer/minder, veel/weinig en groter/kleiner. Je leert ze door middel van leuke rekenspelletjes geschikt voor groep 1 al de basis van het rekenen. Probeer de kinderen te leren dat getallen waarden hebben zodat ze al vóór het rekenen in groep 3 snappen dat je kan optellen en aftrekken. Handige rekenhulpmiddelen hiervoor zijn bijvoorbeeld Rekensprint getalbegrip van Schoolsupport en Rekenrijk van Noordhoff Uitgevers.

Rekenen groep 2

In groep 2 ga je verder met het voorbereidend rekenen dat je in groep 1 hebt gedaan. Kinderen leren tellen tot 20, getallen met elkaar te vergelijken, hoeveelheden in te schatten en beginnen al een klein beetje met optellen en aftrekken. In sommige gevallen wordt door de school een cito rekenen voor groep 2 ingesteld. Dit is geen verplichting, maar is voor kinderen een voorbereiding op het maken van toetsen. Je kan de leerlingen verder op een leuke wijze ondersteunen door het gebruik van rekenspelletjes, geschikt voor groep 1 en 2. Leuke voorbeelden hiervan zijn: Zo leuk is oefenen! van Deltas en Logico Primo van Schoolsupport. Zo kan je de kinderen al in groep 2 getalbegrip aanleren.

Rekenen groep 3 

In groep 3 begint het formele rekenen. In groep 2 zijn de kinderen al een beetje begonnen met tellen tot 20, maar in groep 3 gaan ze écht tellen tot 20. De getallen zijn niet meer een uit het hoofd geleerd rijtje, maar de kinderen leren de waarde van cijfers inzien en ze zo in de goede volgorde zetten. Daarnaast leren ze getallen splitsen, redactiesommen, rekentaal, klokkijken de sprong met 10 en gaan ze oefenen met de cito rekenen. Kinderen waarvan het getalbegrip in groep 3 nog niet helemaal goed zit, krijgen het in de jaren daarop erg lastig. Dan wordt er namelijk echt ingegaan op het optellen en aftrekken en het delen en vermenigvuldigen. Er wordt dus wel echt verwacht dat aan getalbegrip in groep 3 veel tijd wordt besteed. Populaire leermiddelen voor rekenen in groep 3 zijn Rekensprint Start van Schoolsupport voor remediërend rekenen en Wereld in getallen van Malmberg. Aangezien de kinderen in groep 3 vaak nog erg speels zijn, zijn ook de rekenspelletjes voor groep 3 erg populair. Ben je hiernaar op zoek? Dan zijn de Speel je slim doelmappen misschien wat voor jouw klas!

Rekenen groep 4 

In groep 4 gaan de kinderen optellen en aftrekken tot 100, rekenen met geld en krijgen ze soms voor het eerst te maken met verhaaltjessommen (redactiesommen). Deze redactiesommen kunnen voor sommige leerlingen erg moeilijk zijn. Ze moeten de correcte gegevens uit een verhaaltje halen om zo de sommen uit te rekenen. Hier komt dus ook een deel begrijpend lezen bij kijken. Daarnaast gaan kinderen in groep 4 rekenen met tafels en klokkijken. Aan het einde van groep 4 kennen de kinderen de tafels van 1 t/m 5 en de tafel van 10 en kunnen ze hele uren, halve uren en kwartieren van de klok aflezen. Handige rekenhulpmiddelen voor groep 4 zijn bijvoorbeeld de educatieve posters van Deltas. Er zijn posters voor klokkijken en posters voor tafels oefenen beschikbaar.

Rekenen groep 5 

Groep 5 is een spannend schooljaar op het gebied van rekenen. Het komt vaak voor dat hier pas wordt geconstateerd dat een leerling moeite heeft met getalbegrip. In de rekenlessen van groep 5 gaan de kinderen rekenen met cijfers tot de 1000, wordt getalbegrip getest, gaan ze klokkijken op de digitale klok, leren ze rekenen met het metriek stelsel en gaan ze weer aan de slag met rekenen met geld. Een druk schooljaar dus! Om de kinderen zo goed mogelijk te ondersteunen heb je de goede reken lesmaterialen voor groep 5 nodig. Fijne rekenhulpmiddelen zijn de oefenboeken klokkijken van Deltas en de Meten Met Maten posters van CPS.

Rekenen groep 6 

Rekenen in groep 6 is vooral dieper ingaan op de stof die de kinderen in groep 5 al hebben geleerd. Ze leren voor- en achteruit tellen met stappen van verschillende waarden, gaan rekenen met sommen tussen haakjes, leren de termen ‘diagonaal’ en ‘schaal’ kennen, gaan sommen uitrekenen die boven de 1000 uitkomen en gaan meer rekenen met het metriek stelsel. Daarnaast begint bij sommige rekenlesmethodes hier het rekenen met breuken.  Breuken worden een stuk makkelijker gemaakt voor de kinderen als het goed wordt gevisualiseerd. Dit kan met de lesmaterialen voor rekenen die Educatheek aanbiedt of gewoon met een taart die je in stukjes deelt. Wil je het doen met rekenhulpmiddelen? Dan hebben we bij Educatheek handige artikelen zoals het Breuken Enzo Pakket van Schoolsupport en de Breuken Poster van Deltas.

Rekenen groep 7 

Vaak is het rekenen in groep 7 een grote opgave voor de leerlingen. Dit is namelijk het jaar dat ze gaan beginnen met rekenen met procenten. Dit blijkt voor veel kinderen een uitdaging en is dus een focuspunt voor ouders en leraren. Naast rekenen met procenten gaan de leerlingen zich meer verdiepen in, rekenen met het metriek stelsel, rekenen met klokkijken en rekenen met breuken. Veel van de stof is dus in eerdere jaren wel al behandeld, maar dit jaar wordt het wel weer een stukje lastiger. Bijvoorbeeld de redactiesommen in groep 7 gaan uit van meer rekenkennis dan de redactiesommen in de voorgaande jaren. In groep 7 begint ook het vermenigvuldigen van breuken. Door middel van leuke rekenspelletjes kun je je kinderen ondersteunen in dit lastige rekenjaar. Gebruik bijvoorbeeld het Zeker Weten! kaartspel om je leerlingen spelenderwijs te laten oefenen voor de cito rekenen in groep 7.

Rekenen groep 8 

Groep 8, het laatste jaar van de basisschool, met een hoofdrol voor de groep 8 citotoets. Wat moeten je kinderen weten om de rekencito goed te kunnen maken? In groep 8 wordt van de kinderen verwacht dat ze kunnen vermenigvuldigen, delen, optellen én aftrekken met breuken. Dat ze kunnen rekenen met kommagetallen en procenten. Dat ze de nog lastigere groep 8 redactiesommen goed kunnen ontleden en uitrekenen en dat ze kunnen rekenen en hoofdrekenen met grote getallen tot soms wel hoger dan een miljoen! Kortom er wordt ongelofelijk veel van de kinderen verwacht op het gebied van rekenen. Gelukkig kan je als leraar/ouder genoeg doen om ze te helpen met oefenen. Je kan bijvoorbeeld gebruik maken van de Citotoets Oefenboeken Compleet; Groep 8 of de RAAK! Redactiesommen van Schoolsupport om je kinderen goed voor te bereiden op de eindtoets. Wil je liever door middel van rekenspelletjes, die geschikt zijn voor groep 8, je kinderen ondersteunen? Dan is bijvoorbeeld het Basisschoolspel wat voor jou.  

Voor de snelle rekenaars

Zoek je naar extra rekenstof voor de snelle rekenaars bij jou in je klas? Dan ben je bij Educatheek aan het goede adres. Met leuke extra leermiddelen die net was lastiger zijn dan de standaard lesstof rekenen zoals bijvoorbeeld Rekentijger van Zwijsen daag je de sterke rekenaar uit om toch nog een extra stapje te zetten en zichzelf verder te ontwikkelen.

Zoeken naar jouw reken lesmateriaal 

Aangezien we een breed assortiment voeren, hebben we alle producten op categorie en groep gefilterd. Zo wordt het zoeken naar lesmateriaal voor rekenen zo makkelijk mogelijk. Je kunt makkelijk filteren naar het reken onderwerp dat je wilt aanleren en voor welke groep dit bedoeld is. Zo vind je snel de geschikte rekenstof voor jou en je leerlingen.