Vroeger & Zo speciaal: 13 in de oorlog handleiding

€ 7,50
  • Uitgebreid assortiment
  • Van bekende onderwijsuitgevers
  • Passend bij elke leerbehoefte
  • Voor en door onderwijsprofessionals

Vroeger & Zo speciaal: 13 in de Oorlog is een zesdelige serie voor groep 6, 7 en 8. Perfect in te zetten in de aanloop naar 4 en 5 mei. In elke aflevering staat één kind centraal dat zijn of haar verhaal vertelt over de Tweede Wereldoorlog. Door de ogen van Dirk, Hans, Corrie, Els, Roos, Kaat en Jurgen beleven je leerlingen steeds een ander aspect van de oorlog. Zo begrijpen ze beter hoe waardevol het is om te leven in vrijheid, waarom wij nog steeds de bevrijding vieren en de slachtoffers van oorlogen herdenken.

Lesmateriaal Vroeger & Zo speciaal

De handleiding van 13 in de Oorlog bevat naast de antwoorden op de opdrachten uit het werkboek ook tips en achtergrondinformatie. Per aflevering worden er suggesties voor boeken en musea gegeven zodat je het gemakkelijk tot een project kunt maken.

Vroeger & Zo speciaal: 13 in de Oorlog

13 in de Oorlog gaat terug naar WOII en laat zien hoe het was om tijdens de oorlog op te groeien. In 1939 is het oorlog in Europa. Er worden bommen op huizen gegooid, soldaten schieten op elkaar en miljoenen mensen raken hun huis en hun leven kwijt. En dat komt allemaal door Adolf Hitler, de baas van Duitsland. Hitler wil de baas worden van heel Europa en daarom vallen de Duitsers ook Nederland binnen. Voor de Nederlanders betekent dit dat hun hele leven in een klap helemaal verandert. Door de presentatie vanaf historische locaties en het afwisselen van authentieke archiefbeelden met aangrijpende dramascènes wordt de Tweede Wereldoorlog toegankelijk en invoelbaar gemaakt voor kinderen.

De handleiding is ook samen met de DVD in een bundel te verkrijgen.

Meer informatie
SKU 1807#hl
Schrijf uw eigen review
Je plaatst een review over:Vroeger & Zo speciaal: 13 in de oorlog handleiding
Jouw waardering