Z-Rekenen

Extra oefenen van woordenschat, bijspijkeren van basisvaardigheden rekenen of leren om informatie te verwerken. Voor alles is er een Z-oefenboekje.

De oefenboekjes van de ThiemeMeulenhoff methode Z-Rekenen zijn beschikbaar voor leerlingen in groep 3 t/m 8. Binnen deze rekenmethode zijn er boekjes verkrijgbaar voor de thema's Optellen en aaftrekken, Delen en breuken, Verhaalsommen, Hoofdrekenen, Klokkijken, Meetkunde, Grafieken, Tabellen en Procenten en Wiskunde.

Toon als rooster Lijst

Artikel 1-24 van 104

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. Z-Rekenen - Groep 3 t/m 8 - Zelfstandig werken

  Vanaf € 6,20

  Rating:
  0%
 2. Z-Rekenen - Groep 8 - Zelfstandig werken

  Vanaf € 7,70

  Rating:
  0%
 3. Z-Rekenen - Groep 7-8 - Zelfstandig werken

  Vanaf € 7,70

  Rating:
  0%
 4. Z-Rekenen - Groep 7 - Zelfstandig werken

  Vanaf € 7,70

  Rating:
  0%
 5. Z-Rekenen - Groep 6 - Zelfstandig werken

  Vanaf € 7,70

  Rating:
  0%
 6. Z-Rekenen - Groep 5 - Zelfstandig werken

  Vanaf € 6,20

  Rating:
  0%
 7. Z-Rekenen - Groep 4-5 - Zelfstandig werken

  Vanaf € 7,70

  Rating:
  0%
 8. Z-Rekenen - Groep 4 - Zelfstandig werken

  Vanaf € 6,20

  Rating:
  0%
 9. Z-Rekenen - Groep 3 - Zelfstandig werken

  Vanaf € 6,20

  Rating:
  0%
Toon als rooster Lijst

Artikel 1-24 van 104

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Zelfstandig werken - Z-oefenboekjes - Z-Rekenen

Voor de jongste leerlingen die in groep 3 voor het eerst kennismaken met het vak rekenen zijn er de Z-oefenboekjes Rekenblok en Rekenen Oefenen. Leerlingen oefenen middels eenvoudige opgaven het optellen en aftrekken van getallen tot en met 20 met en zonder overschrijding van het tiental. De opgaven bestaan uit rijtjes met sommen en getekende, speelse opdrachten.

Leerlingen in groep 4 gaan aan de slag met Klokkijken (Klokkijken A, Klokkijken B en Klokkijken C oefenboekjes). Na het werken met deze oefenboekjes kunnen de leerlingen klokkijken met kwartieren, halve en hele uren op een analoge en digitale klok. Met het oefenboekje Tafels Oefenen – Werkboek Stenvert maken ze tevens een begin met het tafels oefenen. Hierbij komt het volgende leerdoel aan bod: ‘Ik ken de tafels van 1 tot en met 10’ en ontvangen de leerlingen na een eindproef een mooi tafeldiploma!
Het oefenboek Rekenmeesters bevat 30 uitdagende taken voor de goede rekenaars. Denk hierbij aan opdrachten over geheimschriften, kansberekeningen en getallereeksen.

In de overgang tussen groep 4 en 5 wordt er gewerkt met Tafelboek 1 en Tafelboek 2 van Stenvert. Beide oefenboekjes bevatten oefeningen om de tafels volledig te beheersen; het eerste deel is gericht op het inprenten en herhalen van de tafels van 1 t/m 10 voor groep 4. Het tweede boekje laat leerlingen in groep 5 oefenen met keersommen, deelsommen en bevat een korte herhaling van het eerste oefenboekje.

In groep 5 gaan leerlingen zelfstandig aan het werk met verhaaltjessommen (Ajodakt oefenboek Verhaaltjessommen). Er wordt flink geoefend met het vertalen van aansprekende rekenverhaaltjes naar een goede rekensom. In het Werkboek Rekenblok Stenvert voor groep 5 staat centraal het oefenen met optellen en aftrekken tot 1000, keersommen tot 1000, rekenen met geld en meten en aflezen.

In groep 6 gaan leerlingen zelfstandig verder met verhaalsommen (Verhaaltjessommen werkboek Ajodakt). Focus hierbij ligt op het vertalen van rekenverhaaltjes naar een goede rekensom. De verhaaltjes worden opgebouwd van makkelijk naar moeilijk. Verder is er voor de snelle leerlingen van groep 6 een nieuw oefenboek Rekenmeesters; uitdagende opdrachten voor de goede rekenaars.

In groep 7 en groep 8 behandelen de Z-oefenboekjes een breed scala aan onderwerpen. Kinderen gaan met 2 oefenboekjes verder met de verhaalsommen (Werkboek Ajodakt Verhaaltjessommen groep 7 en Werkboek Ajodakt Verhaaltjessommen groep 8).
Tenslotte buigen de leerlingen met de Z-oefenboeken Wiskunde 1 en Wiskunde 2 zich over wiskundige vraagstukken en problemen. Onderwerpen die aan bod komen zijn o.a. kwadraten, kansberekingen, vierkantswortel en puzzels.

Deze Zelfstandig Werken Z-oefenboekjes vormen de perfecte voorbereiding op het rekenen in het voortgezet onderwijs!