Retourneren

Veelgestelde vragen over retourneren

Mag ik mijn producten retourneren?

Zijn de leermiddelen toch niet wat je ervan had verwacht? Je kunt je bestelling binnen 14 dagen retourneren.

Retourvoorwaarden

 1. Je retourneert het artikel binnen 14 dagen. 
 2. Het product zit in de originele verpakking (voor zover mogelijk). 
 3. Het product is niet gebruikt. 
 4. Sommige artikelen kun je niet retourneren, bijvoorbeeld: 
  • Cadeaubonnen en -kaarten 
  • Software-abonnementen 
  • Producten die om redenen van gezondheidsbescherming of hygiëne niet geschikt zijn om te worden teruggezonden en waarvan de verzegeling is verbroken 
  • Kopieerbare producten, zoals cd’s en dvd’s, waarvan de verzegeling is verbroken
Je bent alleen aansprakelijk voor de waardevermindering van de goederen die het gevolg is van het gebruik van de goederen, dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van de goederen vast te stellen.

Hoe retourneer ik mijn producten?

 • Neem binnen 14 dagen na ontvangst contact op met de klantenservice
 • Je ontvangt een e-mail ter bevestiging. In deze e-mail wordt ook het juiste retouradres vermeld. Educatheek werkt met verschillende leveranciers. Het retouradres is niet voor alle producten hetzelfde. 
 • Nadat je de retour bij de klantenservice hebt aangemeld, heb je 14 dagen de tijd om je bestelling retour te sturen. Liefst in de originele verpakking en met de pakbon.

Kan ik een product ruilen?

Bij Educatheek kun je producten helaas niet ruilen. Wil je toch een ander product? Stuur dan je eerste bestelling retour en bestel het product dat beter aansluit bij je wensen.

Moet ik betalen bij retourneren?

De verzendkosten voor de heenzending van het product dat retour komt, worden teruggestort. De kosten van de retourzending zijn voor jouw eigen rekening.
Wanneer het product beschadigd is bij ontvangst van de retour kan een schadevergoeding in rekening worden gebracht. 

Hoe snel word ik terugbetaald na retournering?

Wij storten het aankoopbedrag en de verzendkosten voor de heenzending zo snel mogelijk en uiterlijk binnen 14 dagen nadat wij je herroeping hebben ontvangen op je rekening. Wij mogen echter wel wachten met terugbetaling totdat we de producten hebben ontvangen, of tot het moment dat je hebt aangetoond dat je de artikelen hebt verstuurd.

Herroepingsrecht

Om het herroepingsrecht uit te oefenen, moet je ons via een ondubbelzinnige verklaring (bijvoorbeeld schriftelijk, per post, fax of e-mail) op de hoogte stellen de overeenkomst te herroepen. Je kunt hiervoor gebruikmaken van het modelformulier voor herroeping, maar bent hiertoe niet verplicht. Om de herroepingstermijn na te leven volstaat het om jouw mededeling betreffende jouw uitoefening van het herroepingsrecht te verzenden voordat de herroepingstermijn is verstreken. Ga naar het herroepingsformulier

Geen antwoord op je vraag gevonden?

Neem contact op met de klantenservice. We helpen je graag!