Verhaaldobbelstenen

Verhaaldobbelstenen zijn op verschillende manieren te gebruiken. Voor jonge kinderen worden de dobbelstenen gebruikt om, ondanks dat de kinderen nog geen verhaal kunnen lezen, toch een eigen gesprek of verhaal op gang te brengen. Maar deze verhaaldobbelstenen zijn ook ideaal voor oudere kinderen die bijvoorbeeld een mondelinge overhoring (in een vreemde taal!) hebben. Werp de 9 dobbelstenen, maak een combinatie en vertel een mooi verhaal!

Hoe werken de verhaaldobbelstenen?

Werp de 9 dobbelstenen, maak een combinatie van de afbeeldingen op de dobbelstenen en vertel er een mooi verhaal mee! Je gooit de dobbelstenen allemaal op de tafel. Vervolgens leg je ze naast elkaar. Je kunt ze willekeurig op volgorde leggen, maar je kunt ze ook laten liggen zoals ze zijn gevallen. Begin je verhaal met 'Er was eens ...' en maak een geheel eigen verhaal van de afbeeldingen die op de dobbelstenen staan.

Gebruik de dobbelstenen in de klas, de praktijk maar zeker ook thuis! De afbeeldingen op de dobbelstenen vormen een eindeloze inspiratie voor een leuk gesprek, het schrijven van een verhaal, het maken van een tekening of schilderij of het verzinnen van een toneelstukje. 

De Rory's Story Cubes dobbelspellen bevatten 9 dobbelstenen en zijn verkrijgbaar met allerlei onderwerpen; van Original (Origineel), Voyages (Reizen) en Fantasia (Fantasie) tot Primal (Oertijd), Acties (Action) en Mystery (Mysterie). Tevens zijn er mooie uitbreidingssets bestelbaar; deze bevatten 3 aanvullende dobbelstenen.

Toon als rooster Lijst

23 artikelen

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
  1. Rory's Story Cubes - Verhaaldobbelstenen

    Vanaf € 9,95

    Waardering:
    100%
Toon als rooster Lijst

23 artikelen

per pagina
Van hoog naar laag sorteren