Schooltv-weekjournaal speciaal: Liefdesplein handleiding

Waardering:
100% of 100
€ 7,50
  • Uitgebreid assortiment
  • Van bekende onderwijsuitgevers
  • Passend bij elke leerbehoefte
  • Voor en door onderwijsprofessionals

Liefdesplein handleiding: Liefdesplein is een prima hulp bij seksuele voorlichting in groep 7 en 8. Er komen elementaire zaken aan bod als hoe verandert het lichaam en wat gebeurt er in de puberteit. Daarnaast is er ruimte voor minder grijpbare dingen als verliefdheid, flirten, spannende spelletjes, homoseksualiteit en bovenal respect voor elkaar en elkaars mening. Ook de rol van digitale vormen van communicatie, vriendennetwerken en sms, komt aan de orde.

Lesmateriaal Schooltv-weekjournaal

De liefdesplein handleiding gaat in op wat je als leerkracht in een klas kunt verwachten bij het bespreken van dergelijke thema's, wat de rol van de leerkracht hierin is en hoe je als leerkracht kunt anticiperen op lastige situaties. In de handleiding vind je lessuggesties, achtergrondinformatie en de antwoorden op de opdrachten uit de werkboekjes.

Schooltv-weekjournaal speciaal: Liefdesplein

Ouders en leerkrachten vinden het vaak moeilijk om goede en openhartige seksuele voorlichting te geven. Schooltv-weekjournaal speciaal: Liefdesplein en het daarbij horend begeleidend materiaal kan hen daarbij ondersteunen. Op de basisschool zijn leerlingen immers al bezig met sociale relaties die de basis vormen voor latere seksuele relaties. Dit programma is ontwikkeld in samenwerking met Rutgers WPF.

Bij de Liefdesplein handleiding is ook het werkboek te verkrijgen. 

Meer informatie
SKU 1862-hl
Uitgever Schooltv
Schrijf uw eigen review
Je plaatst een review over:Schooltv-weekjournaal speciaal: Liefdesplein handleiding
Jouw waardering