Vroeger & Zo Speciaal: De Slavernij Junior DVD

€ 9,95
  • Uitgebreid assortiment
  • Van bekende onderwijsuitgevers
  • Passend bij elke leerbehoefte
  • Voor en door onderwijsprofessionals

In de zesdelige serie De Slavernij Junior, een special van Vroeger & Zo, wordt het verhaal verteld van slavenhandel met een historisch perspectief, uitmondend in het heden. De Slavernij Junior laat de schrijnende behandeling zien van mensen die als goedkope arbeidskrachten werden ingezet in de koloniale periode. Ook Nederlandse handelaren deden hieraan mee. Menselijke onderdrukking is niet alleen iets uit het verleden. Kinderarbeid werd in de 19e eeuw afgeschaft, maar hoe zit het met arbeid door kinderen in arme landen? En hoe zit het met bijbaantjes van pubers? Met Vroeger & Zo maak je ook deze onderwerpen begrijpelijk én bespreekbaar.

Dvd Vroeger & Zo speciaal

De serie De Slavernij Junior is geschikt voor groep 6, 7 en 8 en behandelt de slavernij in het verleden, de kinderarbeid in de 19e eeuw en de kindslavernij in onze tijd. Naast de dvd zijn er ook werkboekjes en een handleiding verkrijgbaar.

Afleveringen De Slavernij Junior dvd

  1. Slaven
  2. Suiker
  3. Touw
  4. Steen
  5. Vuilnis
  6. Kinderen

Vroeger & Zo speciaal: De Slavernij Junior

Kinderen staan centraal in Vroeger & Zo over wrede onderdrukking en onvrijheid. Vandaag de dag leven over de hele wereld ongeveer 29 miljoen mensen in slavernij. Voor het grootste deel gaat het om vrouwen en kinderen. Miljoenen kinderen worden gedwongen te werken en de meesten moeten dat doen onder levensgevaarlijke omstandigheden.

Naast de DVD zijn de handleiding en het werkboek ook verkrijgbaar.

Meer informatie
SKU 0700-31
Schrijf uw eigen review
Je plaatst een review over:Vroeger & Zo Speciaal: De Slavernij Junior DVD
Jouw waardering