Werkmap Begrijpend luisteren en woordenschat

€ 99,95
  • Uitgebreid assortiment
  • Van bekende onderwijsuitgevers
  • Passend bij elke leerbehoefte
  • Voor en door onderwijsprofessionals

Voorlezen is leuk én belangrijk voor jonge kinderen. Ze genieten van het luisteren naar teksten. Ondertussen doen ze ook meer kennis op van de wereld, vergroten ze hun woordenschat en verbeteren hun taalgebruik. Zo leggen ze alvast een goede basis voor later, als ze zelf teksten leren lezen. De ontwikkeling van het leesbegrip start dus met het begrijpend luisteren.

Hoe zorg je er voor dat jonge kinderen (nog) beter worden in begrijpend luisteren? Deze compleet herziene versie van de Werkmap Begrijpend luisteren en woordenschat helpt je daarbij. Het toont stap voor stap hoe je activiteiten voorbereidt en uitvoert met voorbeeldteksten als basis.

Cruciaal is dat je kinderen uitdaagt om na te denken over de inhoud van de teksten. Hoe je dat kunt doen, lees je in het theoretische deel. Daarin staan ook aanwijzingen en tips voor de praktijk. De map bevat bovendien 38 uitgewerkte activiteiten. Zo kun je zonder al te veel voorbereiding direct in de praktijk oefenen met het format.

Voor wie is deze uitgave geschikt?

De Werkmap Begrijpend luisteren en woordenschat is bestemd voor pedagogisch medewerkers van peutercentra en leerkrachten van groep 1, 2 en 3 van het basisonderwijs.

Bekijk de voorbeeldpagina's in de bijlagen.

Meer informatie
SKU 32388
Schrijf uw eigen review
Je plaatst een review over:Werkmap Begrijpend luisteren en woordenschat
Jouw waardering