Handboek technisch lezen in de basisschool

€ 74,50
  • Uitgebreid assortiment
  • Van bekende onderwijsuitgevers
  • Passend bij elke leerbehoefte
  • Voor en door onderwijsprofessionals

Dit handboek geeft een compleet en actueel overzicht van wat er nodig is om het onderwijs in technisch lezen, ook in het speciaal basisonderwijs, optimaal vorm te geven. Het is een rijke en onmisbare aanvulling op dat wat in de methodes staat over effectief leesonderwijs. Inzichten over thema's als instructie, differentiatie (voor zowel de zwakke als de sterke lezer), het aanbod en het monitoren van de leesontwikkeling komen aan de orde.

De auteurs beschrijven uitgebreid en praktisch welke inhoudelijke en didactische accenten leraren leggen tijdens het voorbereidend lezen in groep 1 en 2, het aanvankelijk lezen in groep 3, het voortgezet lezen in groep 4 en 5 en het onderhouden van de technische leesvaardigheid in groep 6, 7 en 8.

In de 25 bijlagen zijn praktische instrumenten te vinden, zoals observatielijsten, voorbeeld groepsplannen en andere bruikbare formats en overzichten. In dit handboek vind je, kortom:

  • alles wat je moet weten over technisch lezen 
  • een aanpak die wetenschappelijk en praktisch bewezen heeft te werken. 

Voor wie is deze uitgave geschikt?

Dit handboek is geschikt voor leraren van het primair onderwijs. Hoofdstuk 3 van het handboek is speciaal bestemd voor medewerkers in het speciaal basisonderwijs. In dit hoofdstuk staan de optimale planning, instructie en aanpak van het technisch leesonderwijs in het sbo beschreven. Omdat de aanpak van het leesonderwijs in basis niet zoveel verschilt met die in het reguliere basisonderwijs, is - na het lezen van hoofdstuk 3 - het gehele boek voor medewerkers in het sbo bruikbaar. 

Bekijk in de bijlagen een selectie van pagina's uit het boek om een goede indruk te krijgen van opzet en inhoud.

Meer informatie
SKU 32396
ISBN 9789065086617
Druk 3e (september 2019)
Uitgever CPS Uitgeverij
Schrijf uw eigen review
Je plaatst een review over:Handboek technisch lezen in de basisschool
Jouw waardering