NIVOZ en de urgentie van goed onderwijs

€ 10,00
  • Uitgebreid assortiment
  • Van bekende onderwijsuitgevers
  • Passend bij elke leerbehoefte
  • Voor en door onderwijsprofessionals

Onconventionele perspectieven op onderwijs – uitgesproken door mensen die hun sporen hebben verdiend in hun eigen werkveld – kunnen van grote waarde zijn voor de ontwikkeling van de samenleving, en voor het onderwijs in het bijzonder. Vanuit dat gegeven is in 2006 de NIVOZ-lezing geboren. Op uitnodiging lieten aansprekende, maatschappelijk betrokken en gezaghebbende mensen hun licht schijnen op het huidige onderwijs, in relatie tot maatschappelijke ontwikkelingen. 

In 2014 verscheen dit jubileumboek van stichting NIVOZ – Nederlands Instituut voor Onderwijs- en Opvoedingszaken. Je vindt er onder meer integrale teksten in terug van lezingen van Herman Wijffels (2006), Hans Adriaansens (2008), Tex Gunning (2011) en Mart de Kruif (2012). Deze lezingen fungeerden door de tijd heen als een rijke bron van inspiratie, maar vertegenwoordigden ook een richting van denken die zich meer en meer als onvermijdelijk presenteert. Het onderwijssysteem – zoals in de 19e en 20ste eeuw opgebouwd – is immers over de houdbaarheidsdatum heen! Er is sprake van onderpresteren, tijd- en geldverlies en schooluitval op een manier die we ons niet kunnen permitteren. Vanuit die urgentie geeft stichting NIVOZ zichzelf een stevige opdracht, maar ook één die zij in vertrouwen aangaat.

Ook verkrijgbaar als set

Nivoz en de urgentie van goed onderwijs is ook bestelbaar in combinatie met Weten wat te doen wanneer je niet weet wat te doen en Pedagogische tact voor een voordelige setprijs

Over stichting NIVOZ

Het boek NIVOZ en de urgentie van goed onderwijs is een jubileumuitgave van stichting NIVOZ, het Nederlands Instituut voor Onderwijs en Opvoedingszaken. NIVOZ sterkt leraren en schoolleiders bij de uitvoering van hun pedagogische opdracht. Het opereert langs vier pijlers:

  • NIVOZ-podium: onderwijsavonden, masterclasses, symposia en lezingen
  • NIVOZ-platform hetkind: inspiratie en legitimatie via artikelen/blogs en publicaties
  • NIVOZ-opleidingen: pedagogische tact/leiderschap/verdieping en coalitie.
  • NIVOZ-denktank: expertisecentrum, onderzoek en leerstoel

Volg NIVOZ via de wekelijkse nieuwsbrief, via FacebookTwitter en/of LinkediN.

Meer informatie
SKU 1310-277045
Schrijf uw eigen review
Je plaatst een review over:NIVOZ en de urgentie van goed onderwijs
Jouw waardering