Minder veranderen; meer verbeteren

€ 36,00
  • Uitgebreid assortiment
  • Van bekende onderwijsuitgevers
  • Passend bij elke leerbehoefte
  • Voor en door onderwijsprofessionals

In 'Minder veranderen, meer verbeteren' stelt Viviane Robinson een ambitieus doel: het onderwijs en de leerresultaten verbeteren door minder te veranderen.Veel schoolleiders geven leiding aan een verandering door een probleem waar te nemen, een oplossing te kiezen, en vervolgens een verandertraject te (laten) implementeren. De bypass-methode noemt Robinson dat. Zij kiest liever voor de engagement-methode. Daarbij zijn de waarden en overtuigingen van de leraren het vertrekpunt.

Schoolleiders ontwikkelen inzicht in de mogelijke weerstand tegen voorgestelde veranderingen en praten daar met leraren over. Samen beoordelen ze dan of het veranderplan tot verbetering kan leiden. Het draait dus niet om de invoering van veranderplannen, maar om de integratie ervan in de bestaande (complexe) werkpraktijk.

Dit boek beantwoordt een aantal herkenbare vragen: Hoe maak je duidelijk dat je niet tevreden bent met de huidige gang van zaken zonder mensen te ontmoedigen?Hoe leid je de zoektocht naar een betere aanpak als anderen een heel ander beeld hebben van wat ‘beter’ is? Hoe kom je er samen met je team achter of de voorgestelde alternatieven daadwerkelijk zullen leiden tot de gewenste verbetering? De vier fasen van de engagement-methode die Robinson beschrijft, bieden een heldere structuur om leiding te geven aan verbetering.

'Leidinggeven aan verandering' is een veelgehoorde uitspraak in het onderwijs. Dit boek laat zien hoe je niet alleen verandert, maar vooral verbetert: door samen met je team de bestaande werkwijzen te doorgronden en vervolgens de gewenste verbetering te implementeren.

DoenBert Wille – Schoolleider bij Alberoscholen

Meer informatie
SKU 1310-9789461182760
ISBN 9789461182760
Uitgever Bazalt
Schrijf uw eigen review
Je plaatst een review over:Minder veranderen; meer verbeteren
Jouw waardering