Leren zichtbaar maken

Op voorraad
  • Uitgebreid assortiment
  • Van bekende onderwijsuitgevers
  • Passend bij elke leerbehoefte
  • Voor en door onderwijsprofessionals
Beschrijving Aantal Prijs

Leren zichtbaar maken, beknopte versie

1310-295088

€ 10,50

Leren zichtbaar maken

1310-302394

€ 59,00

Wat heeft het meeste effect op de leerprestaties in de klas? In Leren zichtbaar maken vind je bewezen effectieve manieren om als school en leraar een zo groot mogelijk positief effect te hebben op het leren van je leerlingen. Dit is de Nederlandse vertaling van het boek Visible Learning for Teachers.

Het baanbrekende boek Visible Learning van John Hattie bevat de resultaten van meer dan vijftien jaar onderzoek onder miljoenen leerlingen. Daarnaast bevat het de grootste verzameling van evidence-based onderzoek over wat feitelijk werkt op school om het leren en dus de leerprestaties te verbeteren.

Leren zichtbaar maken (Visible Learning for teachers) is de volgende stap. Het maakt die vernieuwende ideeën voor een volledig nieuw publiek toegankelijk. Het is geschreven voor studenten, voor aankomende en al ervaren leraren en het legt uit hoe de principes van zichtbaar leren in elk klaslokaal, waar ook ter wereld, kunnen worden toegepast. De auteur geeft bondige en goed te begrijpen samenvattingen van de meest succesvolle methoden en biedt een stap-voor-stapbegeleiding voor de invoering van Visible Learning en Visible teaching in de klas.

Dit boek:

  • verbindt het grootste onderzoeksproject ooit van onderwijsstrategieën naar een praktische invoering in het klaslokaal;
  • komt op voor zowel leraar en leerling perspectief en bevat stap-voor-stapbegeleiding voor lesvoorbereiding, het verklaren van leren en feedback tijdens de les en de follow-up;
  • biedt checklists, oefeningen, casestudy's en succesvolle praktijkvoorbeelden om resultaten te verbeteren;
  • bevat checklists voor de hele school en adviezen voor zichtbaar leren voor schoolleiders;
  • bevat aanvullende meta-analyses waardoor het totale aantal geciteerde onderzoeken boven de 900 uitstijgt;
  • bestrijkt op begrijpelijke wijze veel onderwijsonderwerpen, zoals leerlingmotivatie, onderwijsprogramma, meta-cognitieve strategieën, gedrag, instructiestrategieën en klassenmanagement.

Leren zichtbaar maken is verplichte kost voor elke student of leraar die een wetenschappelijk onderbouwd antwoord wil hebben op de vraag hoe we de prestaties op school kunnen verbeteren.

De uitkomsten van Hattie's onderzoek zijn vertaald naar een praktisch model voor scholen, om gericht te werken aan de impact die de school heeft op leerprestaties van leerlingen.

John Hattie is professor en directeur bij het Melbourne Education Research Institute van de University of Melbourne in Australië en ere-professor aan de University of Auckland in Nieuw-Zeeland. Hij is de auteur van Visible Learning en coauteur van Intelligence and Intelligence Testing.

Leren zichtbaar maken - beknopte uitgave

Maak kennis met de visie van onderwijswetenschapper John Hattie. In deze beknopte uitgave van Leren zichtbaar maken vind je zijn belangrijkste ideeën terug. Hatties centrale boodschap luidt: Weet welke impact jij hebt op het leren van je leerlingen. Kijk naar jouw onderwijs door de ogen van je leerlingen en leer hen hun eigen leraar te worden.

Hattie baseert zijn visie op meta-analyses die hij verrichtte op duizenden onderwijsonderzoeken, met als centrale vraag: wat heeft veel impact op het verbeteren van het leren? Leren zichtbaar maken laat je op een andere manier kijken naar je eigen onderwijs en de opbrengsten ervan.

Meer informatie
SKU lerenzichtbaarmaken-h
Schrijf uw eigen review
Je plaatst een review over:Leren zichtbaar maken
Jouw waardering