De allerergste dag van mijn leven

€ 15,50
  • Uitgebreid assortiment
  • Van bekende onderwijsuitgevers
  • Passend bij elke leerbehoefte
  • Voor en door onderwijsprofessionals

In het boek De ergste dag van mijn leven heeft Max een ontzettend vervelende dag gehad … hij is wakker geworden met kauwgom in zijn haar, mocht voor straf niet buiten spelen omdat hij aan het rennen was in de gang, kreeg een 1 voor zijn rekentoets, maakte een eigen doelpunt en liet het taartdeeg mislukken. Max leert gedurende de dag dat hij in de problemen is gekomen omdat hij niet goed luistert of zich niet aan opdrachten houdt. Het dringt daardoor tot kinderen door dat het toch niet zo prettig is, dit gedrag. En in plaats van ze tevergeefs proberen ze tot tien te laten tellen… geven we ze een paar stappen die ze zo kunnen gebruiken.

De ineens-momenten zijn daarom niet onmiddellijk en voor eeuwig voorbij, maar ze geven het kind wel een inzicht en aanpak die steeds beter gaat werken.

De goedbedoelde eigenwijsheid van Max en zijn denkwijze ‘Ik vind het veel leuker als ik doe wat ik zelf wil’ leiden tot zeer herkenbare situaties. Na zijn ervaringen tijdens deze dag wil Max echter graag leren om andere keuzes te maken. In dit boek ontdekken kinderen samen met Max dat je door goed te luisteren en je aan opdrachten te houden juist de allerbeste dag van je leven kunt hebben.

“Een heerlijk herkenbaar boek over leren luisteren. Kinderen beleven op een leuke manier waarom het belangrijk is om te luisteren. Het boek is tegelijk praktisch: het laat zien hoe je goed kunt luisteren. De vrolijke vormgeving spreekt tot de verbeelding.

”Arja Kerpel, redacteur wij-leren.nl

“De allerergste dag van mijn leven sluit perfect aan bij de belevingswereld van kinderen. In een verhaal voorzien van kleurrijke illustraties leren kinderen over het verschil tussen horen en luisteren en waarom luisteren zo belangrijk is. Een absolute toevoeging voor zowel thuis als in de klas, aangevuld met praktische tips voor opvoeders.”

Suzanne Nefkens, leerkracht en blogger op www.jufmaike.nl

Meer informatie
SKU 1310-9789461182647
ISBN 9789461182647
Uitgever Bazalt
Schrijf uw eigen review
Je plaatst een review over:De allerergste dag van mijn leven
Jouw waardering