Behoud van talent

€ 16,70
  • Uitgebreid assortiment
  • Van bekende onderwijsuitgevers
  • Passend bij elke leerbehoefte
  • Voor en door onderwijsprofessionals

Hoe bekwaam ben je om je te handhaven in een snel veranderende wereld? Hoe creëer je nieuwe producten en diensten die aantrekkelijk én duurzaam zijn? Hoe ontwikkel je je talenten tot een toegevoegde waarde voor jezelf en de samenleving? Hoe gaat het ons lukken het maximale uit onze kinderen te halen? Hoe voorkomen we verlies van talent door schooluitval? En hoe scheppen wij als samenleving een attitude voor life-long learning? 

Om deze en andere vragen draait het in Behoud van Talent. In dit boek, dat de weerslag is van het NIVOZ-programma Talent, Beleid en Economie, is het woord aan zes vooraanstaande sprekers die zich bewegen op het snijvlak van onderwijs en samenleving. Aan het woord komen Herman Wijffels, Rob Poell, Joseph Kessels, Marc Vermeulen, Andries de Grip en Hans Adriaansens.

Onze kinderen, maar ook wijzelf in ons streven naar ‘een leven lang leren’, verdienen leraren en mentoren die ons stimuleren onze persoonlijke talenten te ontwikkelen. Juist door mensen niet over één kam te scheren en talent op te vatten als een breed begrip, schept onderwijs mogelijkheden voor groei, voor emancipatie, voor gelijkwaardigheid, voor een duurzame samenleving. Een boek voor iedereen die van leren houdt.

Themanummers NIVOZ

Behoud van talent is het derde themanummer in een reeks van vijf die stichting NIVOZ tussen 2006 en 2010 liet verschijnen, maar een tijdloze waarde heeft.

Nr. 1: Leraar wie ben je?
Nr. 2: Kennis maken met scholen
Nr. 3: Behoud van talent
Nr. 4: De gemotiveerde leerling
Nr. 5: Zin in onderwijs

Over stichting NIVOZ 

Het themanummer Behoud van talent is een uitgave van Garant en van stichting NIVOZ, het Nederlands Instituut voor Onderwijs en Opvoedingszaken. NIVOZ sterkt leraren en schoolleiders bij de uitvoering van hun pedagogische opdracht. Het opereert langs vier pijlers:

  • NIVOZ-podium: onderwijsavonden, masterclasses, symposia en lezingen
  • NIVOZ-platform hetkind: inspiratie en legitimatie via artikelen/blogs en publicaties
  • NIVOZ-opleidingen: pedagogische tact/leiderschap/verdieping en coalitie
  • NIVOZ-denktank: expertisecentrum, onderzoek en leerstoel

Volg NIVOZ via de wekelijkse nieuwsbrief, via FacebookTwitter en/of LinkediN.

Meer informatie
SKU 1310-258704
Schrijf uw eigen review
Je plaatst een review over:Behoud van talent
Jouw waardering