Serie Uitgelicht! De Tweede Wereldoorlog (6 delen)

€ 86,40
  • Uitgebreid assortiment
  • Van bekende onderwijsuitgevers
  • Passend bij elke leerbehoefte
  • Voor en door onderwijsprofessionals

Hoe kon de Tweede Wereldoorlog ontstaan? Hoe was het om in die tijd te leven? En hoe werd het uiteindelijk weer vrede? Met de 6-delige Uitgelicht!-serie De Tweede Wereldoorlog leren je leerlingen van alles over WOII.

De Tweede Wereldoorlog is speciaal ontwikkeld voor het herdenkingsjaar 2020, waarin we herdenken dat het 75 jaar geleden is dat WOII werd beëindigd. De serie is bestemd voor kinderen in de midden- en bovenbouw (vanaf 10 jaar) en verschijnt als hardgebonden uitvoering. Er is met zorg gewerkt aan de teksten en passende beelden.

De 6-delige serie bestaat uit de volgende titels:

De oorlog in Nederland
Op 10 mei 1940 viel het Duitse leger Nederland binnen en na vijf dagen oorlog waren de Duitsers hier de baas. Er kwamen steeds meer regels, vooral voor Joden. Hoe veranderde het dagelijks leven? En wat deden mensen die het er niet mee eens waren? Toen in 1945 heel Nederland weer vrij was, was het groot feest. Maar niet voor iedereen.

> Ook als los boek verkrijgbaar

Hitler en nazi-Duitsland
In 1933 kwam Adolf Hitler aan de macht in Duitsland. Hij had heel extreme ideeën. Zo gaf hij de Joden de schuld van alles wat er mis ging in Duitsland. Ook vond hij het Duitse volk beter dan alle andere volken. Miljoenen Duitsers hadden op Hitler gestemd, omdat ze hoopten dat hij hen een betere toekomst kon geven. Maar wat er toen gebeurde, had niemand kunnen bedenken.

> Ook als los boek verkrijgbaar

De Jodenvervolging
Ineens mag je niets meer. Je mag niet meer naar je school, de bioscoop of het zwembad en je moet een Jodenster op je kleding dragen. Simpelweg omdat je Joods bent en de Duitse leider Hitler en zijn partij een hekel hebben aan Joden. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werden Joden gediscrimineerd, verjaagd en uiteindelijk in groten getale omgebracht. Hoe heeft het zo ver kunnen komen.

> Ook als los boek verkrijgbaar

Mensen in het verzet
Veel dingen waren verboden toen nazi-Duitsland een groot deel van Europa bezet had. Het volkslied zingen, de vlag uithangen of kritiek hebben op Hitler? Grote kans dat je in de gevangenis verdween. Maar vooral de vervolging van de Joden was vreselijk. Er waren mensen die het niet pikten en in verzet kwamen.

> Ook als los boek verkrijgbaar

De bevrijding van Europa
Tijdens de Tweede Wereldoorlog was een groot deel van Europa bezet door nazi-Duitsland. Op 6 juni 1944 begon op de kust van Frankrijk de bevrijding van West-Europa. Intussen vochten in Oost-Europa de Russen ook tegen de Duitsers. Van twee kanten rukten bevrijdingslegers op naar de Duitse hoofdstad Berlijn. Soms waren er flinke tegenslagen, zoals bij de strijd om Arnhem. Maar soms hadden de bevrijders ook domweg geluk.

> Ook als los boek verkrijgbaar

De oorlog overzee
Op 10 mei 1940 viel het Duitse leger Nederland binnen. Maar in die tijd was Nederland groter dan dat ene landje in Europa. Het bezat ook gebieden in andere werelddelen. In Azië bijvoorbeeld lag Nederlands-Indië. Ook dat werd bezet, maar niet door Duitsers. En wat merkten de mensen in de Amerikaanse delen van Nederland, zoals Suriname, Aruba en Curaçao, van de oorlog?

> Ook als los boek verkrijgbaar

Meer producten over de Tweede Wereldoorlog en 75 jaar bevrijding van Nederland vind je op de categoriepagina Tweede Wereldoorlog.

Meer informatie
SKU DNSTWO0A0
ISBN 7436956527583
Uitgever Uitgeverij Schoolsupport
Schrijf uw eigen review
Je plaatst een review over:Serie Uitgelicht! De Tweede Wereldoorlog (6 delen)
Jouw waardering