Terugblikken complete serie

Op voorraad
  • Uitgebreid assortiment
  • Van bekende onderwijsuitgevers
  • Passend bij elke leerbehoefte
  • Voor en door onderwijsprofessionals
Beschrijving Aantal Prijs

Terugblikken leesboeken - complete serie 1 - 5 (50 ex.)

1310-199525

€ 675,00

De leesserie Terugblikken maakt de Nederlandse geschiedenis springlevend met spannende, boeiende en ontroerende verhalen. Zo worden de kinderen meegetrokken in een geschiedenisverhaal waar ze tegelijkertijd óók een heleboel van leren. De serie sluit aan op de geschiedeniscanon van Nederland. Voor groep 3 t/m 8.

De serie bestaat uit:

  • Geschiedenisprentenboeken
  • Geschiedenisleesboeken (5 series)
  • Posters en kaarten
  • Terugblikken geschiedenisverhalen

Prentenboeken, posters en leesboeken

Terugblikken begint met een reeks prentenboeken voor kinderen vanaf 6 jaar. Er zijn 10 prentenboeken, voor elk van de tien tijdvakken van de geschiedeniscanon één. Voor kinderen vanaf 8 jaar zijn er spannende leesboeken. Bij ieder venster van de geschiedeniscanon één leesboek, 50 in totaal. De serie wordt compleet gemaakt met prachtige posters en beloningskaarten.

Geschiedeniscanon

De complete Nederlandse geschiedenis in beeld

De Nederlandse geschiedenis is ingedeeld in 10 tijdvakken. De namen van de tijdvakken zijn zo gekozen dat in begrijpelijke taal duidelijk wordt hoe Nederland zich in de loop der eeuwen heeft ontwikkeld.

De tijdvakken zijn op hun beurt weer verder verdeeld in 50 vensters. Een belangrijke gebeurtenis, persoon, tekst, voorwerp of kunstwerk uit de Nederlandse geschiedenis staat symbool voor elk venster. Samen vormen de 10 tijdvakken en 50 vensters een chronologische samenvatting van de geschiedenis van Nederland: de geschiedeniscanon.

Terugblikken sluit aan op de canon van Nederland

Terugblikken sluit met tien prentenboeken aan op de tien tijdvakken. Voor elk van de 50 vensters is er een spannend leesboek. Daarmee is Terugblikken een unieke serie voor lezers uit groep 5 t/m 8, aangezien de serie de complete Nederlandse geschiedenis beslaat, van hunebedden tot euro.

Geschiedenisprentenboeken

Prachtige illustraties in de mooie prentenboeken

Terugblikken start met een serie geschiedenisprentenboeken, per tijdvak één. Deze prentenboeken bieden kinderen vanaf 7 jaar een een aantrekkelijke eerste kennismaking met de Nederlandse geschiedenis.

De kinderen krijgen op een speelse manier, ook letterlijk, een beeld van een bepaalde tijdsperiode, bijvoorbeeld de tijd van jagers en boeren of de tijd van monniken en ridders. Dankzij de prachtige platen zijn de prentenboeken zeer geschikt om voor te lezen, of om zelf te lezen vanaf groep 4.

Geschiedenisleesboeken

Spannende, ontroerende en ingrijpende verhalen

De spannende geschiedenisleesboeken van Terugblikken zijn gericht op kinderen van 8 jaar en ouder. Het taalgebruik is zeer toegankelijk, zodat ook de minder goede lezers en taalzwakkere leerlingen van deze boeken kunnen genieten.

De serie bestaat uit 50 leesboeken, bij ieder venster van de canon één leesboek. Stuk voor stuk spannende en aangrijpende verhalen, beleefd vanuit het perspectief van een hoofdpersoon van ongeveer dezelfde leeftijd als de lezer.

De complete geschiedeniscanon in historische verhalen

De grote verdienste van Terugblikken is dat élk venster uit de canon aan bod komt, ook de minder voor de hand liggende onderwerpen als Willem Drees, het planetarium van Eise Eisinga of de economische crisis van de jaren '30. De auteurs hebben allemaal originele invalshoeken gevonden om ook rond die onderwerpen een boeiend, spannend en historisch verantwoord verhaal te schrijven. Hierdoor beleven kinderen de geschiedenis echt mee, en kunnen ze historische gebeurtenissen beter begrijpen. Terugblikken is een ideale serie om de leerstof uit de geschiedenismethode te verlevendigen en te illustreren.

Ook geschikt voor zwakke lezers

'Te dik', 'te moeilijk', zijn veel gegeven antwoorden van minder goede lezers op de vraag waarom ze weinig historische boeken lezen. Juist voor deze kinderen is Terugblikken een ideale kennismaking met het genre. Het taalgebruik is zeer toegankelijk: het gemiddelde AVI-niveau in de leesboeken is M6. De boeken zijn niet te dik en bevatten levendige illustraties. Zo kunnen ook de minder goede lezers van deze boeken genieten.

Unieke informatieve pagina's

Naast mooie verhalen en illustraties bevatten de lees- en prentenboeken achterin een aantal unieke informatieve pagina's over de tijd waarin het verhaal zich afspeelt. Met veel foto's en interessante informatie wordt een goed beeld geschetst van de betreffende periode. Daarnaast staan in elk boek in een apart kader enkele leuke, relevante museumtips.

Meer informatie
SKU terugbl-serie-h
Schrijf uw eigen review
Je plaatst een review over:Terugblikken complete serie
Jouw waardering