Samenleesboeken Serie 4

Op voorraad
  • Uitgebreid assortiment
  • Van bekende onderwijsuitgevers
  • Passend bij elke leerbehoefte
  • Voor en door onderwijsprofessionals
Beschrijving Aantal Prijs

SLB4 Alleen op dierendag - AVI M4 -1

1310-8500

€ 14,95

SLB4 de boom in - AVI START-3

1310-8493

€ 14,95

SLB4 de bus is de weg kwijt - AVI M3 -2

1310-8495

€ 14,95

SLB4 de schat van opa piraat - AVI M3 -3

1310-8496

€ 14,95

SLB4 De zeehond zonder naam - AVI E3 -3

1310-8499

€ 14,95

SLB4 Dik is dapper - AVI E3 -2

1310-8498

€ 14,95

SLB4 Een haai in het Ijsselmeer? - AVI M4 -3

1310-8502

€ 14,95

SLB4 een held met een beer - AVI M3 -1

1310-8494

€ 14,95

SLB4 Helden van de straat - AVI M4 -2

1310-8501

€ 14,95

SLB4 Het vreemde ei - AVI E3 -1

1310-8497

€ 14,95

SLB4 net een vis - AVI START-1

1310-8491

€ 14,95

SLB4 Oma Bellenblaas - AVI E4 -1

1310-8503

€ 14,95

SLB4 Superoppas - AVI E4 -3

1310-8505

€ 14,95

SLB4 Waar is thuis? - AVI E4 -2

1310-8504

€ 14,95

SLB4 zeg dan wat, guus! - AVI START-2

1310-8492

€ 14,95

Samenleesboeken serie 4, 15 titels AVI START t/m AVI E4

1310-8506

€ 224,25

Speciaal voor tutorlezen en duolezen

AVI-niveau: Start, M3, E3, M4, E4, M5, E5, M6

Samenlezen in één boek

In de Samenleesboeken is de tekst geschreven op twee verschillende AVI-niveaus. De twee niveaus wisselen elkaar om de paar regels af. De beginnende lezer leest het lagere AVI-niveau. Een meer ervaren lezer, ouder of leerkracht, leest de moeilijkere zinnen op een hoger AVI-niveau. Zo lees je samen een leuk verhaal! De Samenleesboeken zijn een goede oefening voor zwakke of dyslectische lezers.

Samen leren lezen

Lezen is best vermoeiend voor een beginnende lezer of een zwakke lezer. Samenleesboeken bieden hier een oplossing voor. Door het afwisselend lezen raakt de beginnende lezer niet zo snel vermoeid. Hij krijgt steeds even rust als de gevorderde lezer of tutor zijn tekst leest.

Leuke verhalen

Doordat de gevorderde lezer tekstdelen op een hoger AVI-niveau leest, kan het verhaal al snel veel spannender gemaakt worden. Met het beperkte aantal beschikbare woorden van een lager AVI-niveau is het namelijk erg moeilijk een leuk verhaal te schrijven.

Model-leren

Doordat de minder ervaren lezer meeluistert (en soms meeleest) met de zinnen die op het hogere AVI-niveau geschreven zijn, leert hij ongemerkt veel nieuwe woorden.

AVI-lezen oefenen met zwakkere en dyslectische lezers

Doordat het lezen minder vermoeiend is, en doordat een verhaal op een lager niveau opeens veel interessanter gemaakt kan worden, zijn de Samenleesboeken perfect in te zetten als extra oefening voor zwakke of dyslectische lezers.

Ook een goede oefening voor de zwakke lezers uit de bovenbouw

Het blijkt zeer effectief te zijn voor de motivatie én het leesniveau van zwakkere lezers uit de bovenbouw als zij mogen fungeren als tutor bij beginnende lezers. In plaats van zelf instructie te krijgen, zijn de rollen omgedraaid. Dit werkt zeer motiverend en stimuleert het leesplezier.


Beleving, begrijpend lezen en woordenschat

Aan het einde van ieder hoofdstuk staat een praatvraag. Die vraag nodigt uit tot napraten over het hoofdstuk. Dit is goed voor de leesbeleving, het leesbegrip en de woordenschat.

Tutorlezen in groep 3 en 4; Afwisseling op twee niveau's

In serie 1 t/m 4 van de Samenleesboeken is de tekst geschreven op twee verschillende AVI-niveaus. De niveaus wisselen elkaar om de paar regels af. De beginnende lezer leest het lagere AVI-niveau, dat gedrukt is in grote letters. Een meer ervaren lezer, ouder of leerkracht, leest de moeilijkere zinnen op een hoger AVI-niveau in kleinere letters. Zo lees je samen een leuk verhaal!

Waarom samenlezen leuk is

Bij alle leesseries is leesplezier voor de lezertjes het belangrijkste doel. Als kinderen een boek leuk vinden, is het leesniveau vaak zelfs een stuk minder belangrijk. Kinderen lezen dan puur op motivatie!

Nu is samenlezen op zich al heel gezellig! Maar daarnaast dragen alle facetten die het samenlezen zo effectief maken ook bij aan het leesplezier van kinderen. Dankzij de twee verschillende AVI-niveaus is de woordenschat in de Samenleesboeken veel groter dan in de gangbare leesboeken voor beginnende of zwakke lezers, en dat maakt de verhalen een stuk interessanter.

Bovendien zijn de prachtige illustraties niet alleen een ondersteuning bij het lezen, ze maken het boek ook veel aantrekkelijker!


De boeken:

Achter de titel staan de twee AVI-Lezen niveaus vermeld waarvoor het boek bedoeld is.

Net een vis (Start, M5)

De mama van Tijs heeft een baby in haar buik. Eerst vindt Tijs er niets aan, want hij heeft al een zusje en daar is hij soms niet zo blij mee. Maar als hij met mama mee mag naar de verloskundige, doet Tijs een verrassende ontdekking...

Zeg dan wat, Guus? (Start, E5)

Sil krijgt voor zijn verjaardag een ezel cadeau. Hij noemt zijn nieuwe vriend Guus. Maar er is iets raars met Guus: hij balkt niet! Samen met zijn buurmeisje Jet besluit Sil om Guus balkles te geven.

De boom in (Start, M5)

Bij David in de buurt wordt een boomhuttenfeest gehouden. David, Judith, Hassan en Ron bouwen samen een boomhut. Hassan speelt de baas. Dat vindt David niet leuk. Dan verdwijnt Hassans zaag. Hij geeft David de schuld en ze krijgen ruzie... Komt die hut nog wel af?

Een held met een beer (M3, E5)

Tim gaat op kamp met zijn korfbalteam. Het zou vast een veel leukere week geworden zijn, als pestkop Rik niet meegegaan was. Dan gebeurt er iets dat het nog erger maakt…

De bus is de weg kwijt (M3, E5)

Sem zit met mama in de bus. Hij moet mee naar de tandarts. Sem heeft er helemaal geen zin in. Maar dan mist Nout, de buschauffeur, de afslag op de snelweg. Dat is het begin van een spannende dag vol verrassingen!

De schat van opa piraat (M3, E5)

Jos gaat samen met Joep, Daan, Koen en Luuk een piratenschip bouwen. Maar Stef zegt dat meisjes niet kunnen timmeren. Jos is woest. Ze is nog wel de kleindochter van een echte piraat! En dat zal ze bewijzen ook...

Het vreemde ei (E3, E5)

Joep en Joris vinden een groot ei in hun hut in de tuin. Op een dag is het ei stuk. Joep en Joris vinden sporen, maar nergens een kuiken. Dan, als ze ’s nachts gaan kijken, staan ze plots oog in oog met een vreemde bezoeker!

Dik is dapper (E3, M6)

Dik is dik en klein. Op school wordt hij daarmee gepest. Dat vindt hij niet leuk, want hij is niet dom of sloom. Op een dag duikt er een boef op in de klas. En dan laat Dik zien wat hij waard is!

De zeehond zonder naam (E3, E5)

Teun heeft een zieke zeehond gezien. Hij wil de zeehond graag helpen. Dat kan, als hij geld geeft. Veel geld. Dan mag hij de zeehond ook een naam geven. Mama wil wel helpen. Maar Teun moet ook zelf werken voor het geld. Zal Teun snel genoeg geld hebben? En zal de zieke zeehond beter worden?

Alleen op dierendag (M4, M5)

Jaap heeft een konijntje dat Moppie heet. Maar hij wil dolgraag een hond. Op dierendag gaat Jaap op bezoek bij het asiel. Daar knuffelt hij een lief hondje. Een mevrouw trekt het hondje zomaar uit zijn handen. Ze wil het mee naar huis nemen. Daar is Jaap het helemaal niet mee eens…

Helden van de straat (M4, M6)

In de straat van Luuk en Thijs rijdt veel sluipverkeer. Zoveel, dat het niet veilig meer is om op straat te spelen. Als Luuks zusje Fleur wordt aangereden, is voor hem de maat vol. Hij bedenkt een superstunt voor een veilige straat.

Een haai in het IJsselmeer! (M4, M5)

Harm is bij zijn nichtje Britt, die aan het IJsselmeer woont. Samen varen ze in Britts bootje het meer op, maar ze lopen vast op een zandbank. Plots duwt een enorme vis tegen de boot en verdwijnt weer. Was het een haai? Samen met opa gaan Britt en Harm op onderzoek uit.

Oma Bellenblaas (E4, M5)

Jesse mag een paar dagen bij oma blijven. Ze maken samen gezellige uitstapjes. Oma vergeet soms dingen. Meestal vindt Jesse dat niet zo erg. Het is zelfs wel grappig. Dan doet oma iets gevaarlijks. Jesse beseft dat er meer met haar aan de hand is dan hij wil toegeven.

Waar is thuis? (E4, E5)

Ilke gaat met haar broer Serhan en haar ouders op vakantie naar oma en opa in Turkije. Het is er erg leuk. Toch maakt Ilke zich zorgen. Mama heeft heimwee naar het land waar ze geboren is. En ook Serhan wil wel in Turkije blijven. Moet Ilke alleen met haar vader terug naar Nederland?

Superoppas (E4, M6)

Jonas krijgt een nieuwe oppas: zijn oom Simon. Samen maken ze ritjes op de motor. Tijdens een van die ritjes zien ze een verdachte auto wegscheuren. Zonder aarzelen zet oom Simon de achtervolging in. Wat heeft de man in de auto op zijn geweten?

Meer informatie
SKU 9789053003190-h
Schrijf uw eigen review
Je plaatst een review over:Samenleesboeken Serie 4
Jouw waardering