Samenleesboeken Serie 3

Op voorraad
  • Uitgebreid assortiment
  • Van bekende onderwijsuitgevers
  • Passend bij elke leerbehoefte
  • Voor en door onderwijsprofessionals
Beschrijving Aantal Prijs

SLB3 Bang voor hondenweer - AVI E3-1

1310-7194

€ 14,95

SLB3 daaf is top - AVI START-1

1310-7188

€ 14,95

SLB3 De dromen van Mitu - AVI M4-3

1310-7199

€ 14,95

SLB3 De ruiter in het woud - AVI E4-2

1310-7201

€ 14,95

SLB3 een aap op het dak - AVI START-2

1310-7189

€ 14,95

SLB3 heel slim van floor, tes en kim - AVI M3-2

1310-7192

€ 14,95

SLB3 Help, een nijlpaard - AVI E4-1

1310-7200

€ 14,95

SLB3 het lam van kas en lot - AVI START-3

1310-7190

€ 14,95

SLB3 Koning Daan van de Dennenlaan - AVI M4-1

1310-7197

€ 14,95

SLB3 Mees en de meermin - AVI E3-3

1310-7196

€ 14,95

SLB3 Piko en Frutsel - AVI M4-2

1310-7198

€ 14,95

SLB3 Prinses gezocht - AVI E4-3

1310-7202

€ 14,95

SLB3 stoer hoor! - AVI M3-3

1310-7193

€ 14,95

SLB3 Tom weet wat hij wil - AVI E3-2

1310-7195

€ 14,95

SLB3 we gaan niet! - AVI M3-1

1310-7191

€ 14,95

Samenleesboeken serie 3 - 15 titels AVI START t/m AVI E4

1310-7203

€ 224,25

Speciaal voor tutorlezen en duolezen

AVI-niveau: Start, M3, E3, M4, E4, M5, E5, M6

Samenlezen in één boek

In de Samenleesboeken is de tekst geschreven op twee verschillende AVI-niveaus. De twee niveaus wisselen elkaar om de paar regels af. De beginnende lezer leest het lagere AVI-niveau. Een meer ervaren lezer, ouder of leerkracht, leest de moeilijkere zinnen op een hoger AVI-niveau. Zo lees je samen een leuk verhaal! De Samenleesboeken zijn een goede oefening voor zwakke of dyslectische lezers.

Samen leren lezen

Lezen is best vermoeiend voor een beginnende lezer of een zwakke lezer. Samenleesboeken bieden hier een oplossing voor. Door het afwisselend lezen raakt de beginnende lezer niet zo snel vermoeid. Hij krijgt steeds even rust als de gevorderde lezer of tutor zijn tekst leest.

Leuke verhalen

Doordat de gevorderde lezer tekstdelen op een hoger AVI-niveau leest, kan het verhaal al snel veel spannender gemaakt worden. Met het beperkte aantal beschikbare woorden van een lager AVI-niveau is het namelijk erg moeilijk een leuk verhaal te schrijven.

Model-leren

Doordat de minder ervaren lezer meeluistert (en soms meeleest) met de zinnen die op het hogere AVI-niveau geschreven zijn, leert hij ongemerkt veel nieuwe woorden.

AVI-lezen oefenen met zwakkere en dyslectische lezers

Doordat het lezen minder vermoeiend is, en doordat een verhaal op een lager niveau opeens veel interessanter gemaakt kan worden, zijn de Samenleesboeken perfect in te zetten als extra oefening voor zwakke of dyslectische lezers.

Ook een goede oefening voor de zwakke lezers uit de bovenbouw

Het blijkt zeer effectief te zijn voor de motivatie én het leesniveau van zwakkere lezers uit de bovenbouw als zij mogen fungeren als tutor bij beginnende lezers. In plaats van zelf instructie te krijgen, zijn de rollen omgedraaid. Dit werkt zeer motiverend en stimuleert het leesplezier.

Beleving, begrijpend lezen en woordenschat

Aan het einde van ieder hoofdstuk staat een praatvraag. Die vraag nodigt uit tot napraten over het hoofdstuk. Dit is goed voor de leesbeleving, het leesbegrip en de woordenschat.

Tutorlezen in groep 3 en 4; Afwisseling op twee niveau's

In serie 1 t/m 4 van de Samenleesboeken is de tekst geschreven op twee verschillende AVI-niveaus. De niveaus wisselen elkaar om de paar regels af. De beginnende lezer leest het lagere AVI-niveau, dat gedrukt is in grote letters. Een meer ervaren lezer, ouder of leerkracht, leest de moeilijkere zinnen op een hoger AVI-niveau in kleinere letters. Zo lees je samen een leuk verhaal!

Waarom samenlezen leuk is

Bij alle leesseries is leesplezier voor de lezertjes het belangrijkste doel. Als kinderen een boek leuk vinden, is het leesniveau vaak zelfs een stuk minder belangrijk. Kinderen lezen dan puur op motivatie!

Nu is samenlezen op zich al heel gezellig! Maar daarnaast dragen alle facetten die het samenlezen zo effectief maken ook bij aan het leesplezier van kinderen. Dankzij de twee verschillende AVI-niveaus is de woordenschat in de Samenleesboeken veel groter dan in de gangbare leesboeken voor beginnende of zwakke lezers, en dat maakt de verhalen een stuk interessanter.

Bovendien zijn de prachtige illustraties niet alleen een ondersteuning bij het lezen, ze maken het boek ook veel aantrekkelijker!

De boeken:

Achter de titel staan de twee AVI-Lezen niveaus vermeld waarvoor het boek bedoeld is.

Bang voor Hondenweer (E3, M5)

In het asiel zit Bruin. Hoe hij daar komt, weet hij niet. Wie vroeger zijn baasje was, weet hij ook niet meer. Dan kiest Tom hem uit als nieuwe vriend en noemt hem Bruno. Bruno is bang voor regen en wil niet in bad. Maar het water van de haven en onder de brug vindt hij wel leuk. Hoe kan dat?

Daaf is top (Start, E4)

David loopt geregeld tegen iets aan, stoot dingen om en laat dingen vallen. Op school wordt hij daarom vaak gepest. Tot zijn klasgenoten ontdekken dat David niet alleen maar onhandig is. David is namelijk heel goed in iets…

De dromen van Mitu (M4, E5)

Mitu en haar broer Gebre wonen in een arm Afrikaans dorp. Hoewel Mitu niet kan zien, geniet ze bijna elke nacht van haar dromen over een beter leven. Gebre, mama en oma geloven niet dat Mitu’s dromen zullen uitkomen. Maar op een dag gebeurt er iets bijzonders…

De ruiter in het woud (E4, M6)

Maarten vindt een gewonde ruiter in het woud. Samen met broeder Otto verzorgt hij de man. In de tas van de ruiter zit een belangrijke brief voor hertog Adelbert. Dan wordt de ruiter ontvoerd uit de hut van broeder Otto. Wie moet de brief nu naar de hertog brengen?

Een aap op het dak (Start, M4)

An is verhuisd naar een dorp in Afrika, waar haar vader werkt als dokter. Ze wordt al snel vrienden met Kujo. Als de kostbare ketting van Kujo’s oma verdwijnt, doen An en Kujo alles om hem terug te vinden. Een ondeugende aap loopt hen daarbij steeds voor de voeten.

Hel slim van Floor, Tes en Kim (M3, E5)

Floor, Tes en Kim bombarderen een leegstaand huis tot clubhuis, waarin ze ongestoord plannetjes kunnen smeden om beroemd te worden. Als Tes door de vloer zakt, doen ze een spannende ontdekking. Ineens kent iedereen hen, al is het om een heel andere reden dan ze zich had voorgesteld!

Help, een nijlpaard (E4, M6)

Debby’s hondje Pluis is er niet meer. Ze mist hem. Als ze nieuw speelgoed mag uitzoeken, ziet ze in de winkel een zielig nijlpaard. Debby bevrijdt hem en gaat met hem aan de wandel. Kan ze het nijlpaard weer vrolijk maken?

Het lam van Kas en Lot (Start, M5)

Bij boer Toon zijn lammetjes. Kas en Lot vinden één lammetje het allerliefst. Ze noemen het Zwartpuntje. Als Kas en Lot moeten verhuizen, zijn ze bang dat ze Zwartpuntje niet meer zullen zien. Ze bedenken een oplossing, maar of dat nou de goede is…?

Koning Daan van de Dennenlaan (M4, E5)

Daan is een koning. Het is alleen jammer dat niemand dat gelooft. Behalve dan de lakei die komt als Daan hem roept. En mevrouw Bultman, die een paleis voor Daan heeft en zijn dienaar wil zijn. Maar of Daan daar nou zo blij mee moet zijn…?

Mees en de Meermin (E3, M6)

Mees mag bij oom Jaap blijven slapen. Dat vindt hij heel fijn. Want oom Jaap heeft een grote kom met vissen. En Mees is gek op vissen! Samen met oom Jaap koopt Mees een beeldje voor in de kom. Maar het is geen gewoon beeldje. Daar komt Mees snel genoeg achter…

Piko en Frutsel (M4, M6)

Kasper vindt twee jonge duifjes. Hij noemt ze Piko en Frutsel. Maar het valt niet mee om ze groot te brengen. Ze willen niet eten, ze hebben het koud en Frutsels pootjes doen pijn. En dan zijn er nog de hond van de buren en Piko's vlieglessen… Als dat maar goed komt!

Prinses gezocht (E4, M6)

Hendrik bouwt een paleis. Maar hij wil er liever niet alleen in wonen. Daarom gaat hij een prinses zoeken om mee te trouwen. Dat valt niet mee. De vreemdste prinsessen kruisen zijn pad. Net als Hendrik de moed wil opgeven, ontmoet hij een bijzonder meisje.

Stoer hoor! (M3, M5)

Als twee grote jongens Rik uitlachen omdat hij met meisjes voetbalt, besluit hij om voortaan stoer te gaan doen. Moon en Loes zeggen dat hij dan niet bij hun geheime club mag. Rik wordt nieuwsgierig: wat is dat voor club? En vindt hij het eigenlijk wel fijn om stoer te zijn?

Tom weet wat hij wil (E3, E5)

Tom wil heel graag een huisdier. Maar zijn mama houdt niet van dieren. En zijn papa zegt dat hij van dieren gaat niezen. Dan krijgt Tom geld van opa en oma. Hij ziet in de winkel een heel lief ratje. Zou hij het durven kopen? Maar dan moet hij er wel voor zorgen dat papa en mama het niet merken…

We gaan niet! (M3, E5)

Bijna iedereen verhuist wel eens. Ook de ouders van prinses Bes. Het paleis waarin ze wonen is te klein geworden. Maar Bes en haar vriendje Bas willen helemaal niet verhuizen. Ze zijn gelukkig in hun vertrouwde paleis. En dus verstoppen ze zich snel als de verhuizing begint. In het kippenhok!

Meer informatie
SKU 9789053003183-h
Schrijf uw eigen review
Je plaatst een review over:Samenleesboeken Serie 3
Jouw waardering