Klaar voor de 21e eeuw

€ 64,00
  • Uitgebreid assortiment
  • Van bekende onderwijsuitgevers
  • Passend bij elke leerbehoefte
  • Voor en door onderwijsprofessionals

Klaar voor de 21e eeuw rust leerlingen goed uit voor de nieuwe, veranderende wereld. De samenleving verandert snel. Leerlingen hebben in de toekomst kennis nodig die nu nog niet beschikbaar is, en die we ze dus ook niet kunnen leren. Scholen moeten hun leerlingen vaardigheden aanleren, betogen Marzano en zijn mede-auteur Heflebower. Dit boek helpt scholen daarbij.

De auteurs presenteren een onderwijsmodel dat is gebaseerd op vijf essentiële vaardigheden, die ze samen 21st century skills noemen. Ze onderscheiden daarbij cognitieve vaardigen (kennis die leerlingen nodig hebben) en conatieve vaardigheden (goed kunnen omgaan met anderen).

Klaar voor de 21e eeuw biedt vele concrete aanbevelingen voor de onderwijspraktijk, gebaseerd op uitgebreid wetenschappelijk onderzoek. Marzano, over de hele wereld bekend van zijn meta-analyses waarin hij beproefde onderwijsresearch toegankelijk maakt voor mensen in het onderwijs, schetst een schat aan mogelijkheden die wezenlijk zijn voor de toekomst van onze leerlingen.

De uitgave Klaar voor de 21e eeuw is aangemerkt als bron voor informeel leren door het Schoolleidersregister PO. Dit houdt in dat de uitgave Klaar voor de 21e eeuw gedeeltelijk aansluit bij één of meerdere professionaliseringsthema’s en onderdeel kan uitmaken van uw ontwikkeling via informeel leren.

Meer informatie
SKU 1310-266975
ISBN 9789461181749
Uitgever Bazalt
Schrijf uw eigen review
Je plaatst een review over:Klaar voor de 21e eeuw
Jouw waardering