Huisje Boompje Beestje Poppenspel

€ 8,95
  • Uitgebreid assortiment
  • Van bekende onderwijsuitgevers
  • Passend bij elke leerbehoefte
  • Voor en door onderwijsprofessionals

Huisje Boompje Beestje voor groep 3 en 4 stimuleert de wisselwerking tussen denken en doen. Zelf ontdekken staat voorop en is belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. Schooltv ontwikkelde een poppenspel-pakket bij de los verkrijgbare handpop Raaf, de eigenzinnige held uit Huisje Boompje Beestje. Handpoppen kunnen kinderen stimuleren om te oefenen met taal, hun gevoelens onder woorden te brengen en om te gaan met lastige situaties. Dit kunnen conflictsituaties zijn, jaloezie, hoe het is om iemand te missen, maar ook wanneer je je blij voelt.

Poppenspel Huisje Boompje Beestje

Het poppenspel-pakket bestaat uit een lesbrief, vier verschillende toneelspellen en een praatplaat. De spellen zijn volledig uitgeschreven toneelstukjes voor de handpop Raaf. Deze stukjes vormen de aanleiding om dingen te bespreken met de leerlingen op het gebied van sociaal-emotionele ontwikkeling. De lesbrief bevat suggesties voor hoe je naar aanleiding van het spel het groepsgesprek kunt voortzetten. De praatplaat kan dienen als decorstuk bij het poppenspel.

Huisje Boompje Beestje

Raaf, Fahd Larhzaoui en Carlijn van Ramshorst vormen het presentatietrio van Huisje Boompje Beestje. In hun HBB clubhuis vervelen zij zich nooit. Er is namelijk altijd wel een aanleiding waardoor hun nieuwsgierigheid opgewekt wordt om op onderzoek uit te gaan. Wisselend gaan Carlijn of Fahd op pad om antwoord te krijgen op hun vragen. Raaf, een lieve, ondeugende en soms wat naïeve vogel zoekt op eigen wijze uit hoe de dingen in elkaar steken en dat leidt vaak tot komische situaties! 

Meer informatie
SKU 1905-81
Schrijf uw eigen review
Je plaatst een review over:Huisje Boompje Beestje Poppenspel
Jouw waardering