HetKind Jaarboek 2014

€ 24,00
  • Uitgebreid assortiment
  • Van bekende onderwijsuitgevers
  • Passend bij elke leerbehoefte
  • Voor en door onderwijsprofessionals

Vier jaar na de start van platform hetkind - een van de vier pijlers van stichting NIVOZ - verscheen het Jaarboek 2014. Het fraai vormgegeven werk (192 bladzijden) is een tijdloos document en bestaat uit de mooiste online bijdrages aan deze populaire, veel bezochte onderwijswebsite, aangevuld met tien speciaal voor deze exclusieve uitgave geschreven verhalen.

Aan het Jaarboek 2014 is gewerkt door leraren, schoolleiders, wetenschappers, ouders en onderwijsbetrokkenen. De verhalen zijn vanuit verschillende perspectieven geschreven en kleuren een pedagogisch goede onderwijspraktijk.

Leef mee met een schoolleider, die met de wijkagent en jeugdzorg, de opvoeding van een kwetsbare kleuter op zich neemt. Lees hoe een filosofe haar kunde dagelijks inzet op haar basisschool. Ontdek hoe een eindexamenklas maar één ding wil: een leraar die hen écht ziet. Leer hoe een wetenschapper het idee van burgerschap kantelt en een nieuwe werkelijkheid schept in de klas. En kijk hoe een leerkracht pestgedrag niet oplost met een protocol, maar met tact én met haar hele klas.

Zeven leidende principes

Onderwijs en opvoeding van onze kinderen – het gaat ons allemaal aan. Ieder heeft zijn specifieke verantwoordelijkheid waarop dagelijks een appèl wordt gedaan. In dit Jaarboek is een rode draad betrokken, vanuit zeven leidende principes voor goed onderwijs. Deze principes zijn geen dogma’s, maar ga je ermee in gesprek, dan doen ze  je onderwijspraktijk schudden, groeien en verdiepen: ze vormen een levende legitimering voor jouw onderwijs- en opvoedingspraktijk.

Ook verkrijgbaar als set

Je kunt HetKind Jaarboek 2014 ook bestellen in combinatie met Pedagogische tact en Weten wat te doen wanneer je niet weet wat te doen voor een voordelige setprijs. 

Over stichting NIVOZ

Hetkind-jaarboek 2014 is een uitgave van stichting NIVOZ, het Nederlands Instituut voor Onderwijs en Opvoedingszaken. NIVOZ sterkt leraren en schoolleiders bij de uitvoering van hun pedagogische opdracht. Het opereert langs vier pijlers:

  • NIVOZ-podium: onderwijsavonden, masterclasses, symposia en lezingen
  • NIVOZ-platform hetkind: inspiratie en legitimatie via artikelen/blogs en publicaties
  • NIVOZ-opleidingen: pedagogische tact/leiderschap/verdieping en coalitie.
  • NIVOZ-denktank: expertisecentrum, onderzoek en leerstoel

NIVOZ-platform hetkind wordt inmiddels door tienduizenden gevonden, gewaardeerd en gevoed. Bezoekers lezen dagelijks nieuwe artikelen, gaan zelf schrijven en delen, ontmoeten elkaar op conferenties, onderwijsavonden en workshops.

Volg NIVOZ via de wekelijkse nieuwsbrief, via FacebookTwitter en/of LinkediN.

Meer informatie
SKU 1310-277046
Schrijf uw eigen review
Je plaatst een review over:HetKind Jaarboek 2014
Jouw waardering