Handelingsgericht werken. Samenwerken aan schoolsucces

€ 33,50
  • Uitgebreid assortiment
  • Van bekende onderwijsuitgevers
  • Passend bij elke leerbehoefte
  • Voor en door onderwijsprofessionals

In deze volledig nieuwe en actuele versie van het 'gele' boek HGW een handreiking voor het schoolteam zijn de inhoud en uitgangspunten aanzienlijk veranderd. Zo staan doelgericht werken en systematisch evalueren nu op de eerste plaats en is er, naast de onderwijsbehoeften van leerlingen meer aandacht voor hun opvoedbehoeften. De leerling heeft een sterkere positie gekregen en samenwerking met ouders komt nadrukkelijker aan de orde. Door de succesvolle kind-gesprekken wordt de samenwerking met ouders en focus op doelen verder uitgewerkt. Hiermee is Handelingsgericht werken: een handreiking voor het schoolteam weer volledig up-to-date als basisboek HGW.

Handelingsgerichte diagnostiek geniet veel belangstelling bij psychologen en orthopedagogen werkzaam in het onderwijs. Ook interne begeleiders zijn enthousiast over de uitgangspunten en deze manier van werken. Daarom hebben de auteurs van het boek Handelingsgerichte diagnostiek (Acco, 2004) deze handreiking speciaal voor interne begeleiders geschreven.

Handelingsgericht werken (HGW) voor de interne begeleider (IB) is van toepassing als een leraar of ouder de IB benadert met een gerichte vraagstelling: er is een probleem, hoe komt dat en hoe kunnen we dit het beste aanpakken?

Dit boek beschrijft op heldere wijze en stapsgewijs hoe een IB handelingsgericht kan werken. Richtlijnen voor constructief communiceren met de leraar, ouders en het kind komen aan bod, evenals het observeren van de aanpak van een leraar en het gezamenlijk maken van een handelingsplan. De rol van de IB bij het inschakelen van externe deskundigen wordt tevens belicht. De implementatie van HGW komt aan bod. Het boek bevat formulieren en checklists ter ondersteuning. Al deze thema's worden geïllustreerd met vele voorbeelden uit de dagelijkse praktijk van de interne begeleiding.

Dit boek is ook geschikt voor remedial teachers, zorgcoördinatoren, ambulante begeleiders, en directies en leraren van basisscholen en scholen voor speciaal onderwijs.

Noëile Pameijer is als schoolpsycholoog werkzaam bij het Samenwerkingsverband Annie M.G. Schmidt te Hilversum.

Tanja van Beukering is als onderwijsadviseur werkzaam bij het Seminarium voor Orthopedagogiek (Faculteit Educatieve Opleidingen van de Hogeschool Utrecht).

E-Lexicon Handelingsgericht Werken

De code die je vindt in dit boek geeft toegang tot het E-Lexicon Handelingsgericht Werken. E-Lexicon geeft snel de juiste, beknopte en duidelijke definitie van alle mogelijke termen binnen handelingsgericht werken: van kindplan en constructief communiceren met ouders tot groepsoverzicht en groepsplan.

Het E-Lexicon wordt voortdurend geactualiseerd en verrijkt. Zo is het E-Lexicon altijd actueel en correct.

Over Acco uitgeverij:

Bij Acco zijn we ervan overtuigd dat de toekomst in de handen ligt van al wie levenslang wil leren. Acco wil het delen van kennis en de dialoog hierover faciliteren. Wij zorgen ervoor dat kennis op de best mogelijke manier en in de best aangepaste vorm bij jou komt. En het mooie eraan is dat we er zelf ook nog eens van bijleren. Want eigenlijk zijn we net zo leergierig als jij.

Meer informatie
SKU 1310-406218
Schrijf uw eigen review
Je plaatst een review over:Handelingsgericht werken. Samenwerken aan schoolsucces
Jouw waardering