Ik de coach

Op voorraad
  • Uitgebreid assortiment
  • Van bekende onderwijsuitgevers
  • Passend bij elke leerbehoefte
  • Voor en door onderwijsprofessionals
Beschrijving Aantal Prijs

Ik de coach

1310-400041

€ 18,00
  • Koop 10 voor € 17,10 en bespaar 5%
  • Koop 30 voor € 16,20 en bespaar 10%
  • Koop 100 voor € 15,00 en bespaar 17%

Ik de coach + Ik de leraar

1310-400045

€ 30,00

Ik de coach + Wij de leraar

1310-400046

€ 30,00

Ik de coach + Pedagogisch Contact

1310-400048

€ 30,00

Ik de coach + Ik de leraar + Wij de leraar

1310-400047

€ 45,00

Ik de coach + Ik de leraar + Wij de leraar + Pedagogisch Contact

1310-400049

€ 60,00

Inzichten om spelers goed te begeleiden zodat ze met plezier presteren. Met handvatten voor situaties waarin het niet vanzelf gaat. Aandacht voor goed fysiek contact. En uiteraard over de omgang met ouders. Inzichten voor het werk met kinderen, maar ook te gebruiken bij (jong) volwassenen. Zowel voor professionals als voor vrijwilligers van amateurclubs.

Van de vertederende ontwikkeling van jonge kinderen tot aan de verharding van de hele maatschappij: de hele wereld lijkt zich te verzamelen op en rond het sportveld. Van het plezier en de winst, tot aan het verlies en het gedoe.

Nederland kent een zeer groot aantal vrijwillige en professionele trainer/coaches. Elke coach ervaart hoe lastig het soms is om kinderen – die verschillend zijn – goed te begrijpen en ze vanuit die kennis ook goed te begeleiden. Je krijgt soms te maken met kinderen die door hun achtergrond emotioneel belast zijn, kinderen die druk van ouders ervaren, kinderen die niet altijd het goede voorbeeld krijgen van profs op tv en van beelden op internet. Er staan ouders langs de lijn die zich daar niet altijd gedragen zoals jij als coach zou willen. Of je komt – door misbruikzaken die recent aan het licht zijn gekomen – in discussies terecht waarbij het de vraag is of je kinderen überhaupt nog wel aan mag raken.

Sport is een spel met verantwoordelijkheden.

Een sportclub waar kinderen worden begeleid, draagt altijd een pedagogisch karakter. Wat je als coach en als gemeenschap laat zien, is van invloed op wat kinderen normaal gaan vinden.

Een coach is een voorbeeld.

Opvoeden en talent ontwikkelen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Om ontwikkelingen goed te laten verlopen, is meer nodig dan iets voordoen en uitleg geven. Een coach die contact kan maken met zichzelf en zijn spelers kan het plezier en de prestatie bevorderen.

Opvoeden is een sport. Sport is ook opvoeden.

Dit boek geeft je handvatten om met plezier te (blijven) coachen en lastige situaties het hoofd te bieden.

Over de auteur

Marcel van Herpen begeleidde veel pedagogische projecten in binnen- en buitenland. Alleen al in Nederland deelde hij tijdens congressen en conferenties zijn pedagogische visie met meer dan 180.000 leraren. Hij werkt in het onderwijs en de sport. Marcel begeleidt prof- en amateurverenigingen. In 2013 verscheen van zijn hand 'Ik, de leraar' en in 2016 'Wij, de leraar', waarin hij perspectieven schetst om scholen en (sport)verenigingen te helpen om uitval en buitensluiten van kinderen tegen te gaan.

Meer informatie
SKU coach-h
Schrijf uw eigen review
Je plaatst een review over:Ik de coach
Jouw waardering