Concentreer en leer

Op voorraad
  • Uitgebreid assortiment
  • Van bekende onderwijsuitgevers
  • Passend bij elke leerbehoefte
  • Voor en door onderwijsprofessionals
Beschrijving Aantal Prijs

Concentreer en leer 1 (4-8 jr)

cl01

€ 29,50

Concentreer en leer 2 (9-11 jr)

cl02

€ 29,50

Concentreer en leer 3 (>10 jr)

cl03

€ 29,50

Concentratieproblemen bij kinderen zijn de oorzaak van allerlei leerproblemen. Uta Stücke is in Duitsland erkend deskundige op dit terrein. Haar visie vertaalt zich in een zestal stappen waar door leerkrachten of remedial teachers met kinderen gericht aan te werken is. Zij adviseert leerkrachten en begeleiders dagelijks 10 minuten tijd te besteden aan concentratie- en denkontwikkeling en behaalt daarmee verbluffende resultaten. Zij is de auteur van de succesvolle serie Concentreer en leer, die in Nederland verschenen is bij Uitgeverij Schoolsupport.

De serie bestaat uit drie delen voor onder-, midden- en bovenbouw. Ook leerkrachten voor Speciaal- en Praktijkonderwijs zullen veel aanknopingspunten in deze werkboeken vinden.

Concentreer en leer 1

Concentratie- en denkontwikkeling voor groep 2*,3 en 4

Ook bij jonge kinderen kan men het concentratievermogen verbeteren en de denkontwikkeling stimuleren. Door de speelse oefeningen in dit boek te maken, zie je snel resultaat. De opgaven zijn afwisselend, speels en bevatten onderwerpen uit alle schoolvakken. Als je regelmatig oefent met de letterspelletjes, denkopgaves, raadsels en meetkundige ordeningsopgaves zullen jij en je leerlingen op korte termijn het verschil gaan merken.

* voor gebruik vanaf eind groep 2

Concentreer en leer 2

Concentratie- en denkontwikkeling voor groep 4,5 en 6

Ieder kind kan leren zich te concentreren. Dit lijkt voor leerkrachten en leerlingen soms een hele opgave, maar met gebruik van de oefeningen in dit boek zie je snel resultaat. De opgaven zijn afwisselend, speels en bevatten onderwerpen uit alle schoolvakken. Door met regelmaat te oefenen met de letterspelletjes, denkopgaves, raadsels en meetkundige ordeningsopgaves zal je snel vooruitgang zien.

Concentreer en leer 3

Concentratie- en denkontwikkeling voor groep 6, 7 en 8.

Waarom kunnen leerlingen zich beter 100 verschillende namen van Pokémon figuren herinneren, dan een paar hoofdsteden van Europa? Er zijn een aantal factoren waardoor je je makkelijker bepaalde gegevens herinnert. De leertechnieken in dit boek zijn gebaseerd op deze zogenaamde ’herinnerfactoren’. De leerlingen leren complexe lesstof systematisch aan te pakken en te onthouden. Vooral zwakkere leerlingen kunnen deze technieken gebruiken om de aangeboden lesstof beter te bevatten. Je kunt deze methode inzetten bij elk vak, als complete methode of als aanvulling hierop. De oefeningen bestaan uit concentratieoefeningen, ordeningsspelletjes en denkopgaven.

Meer informatie
SKU cl01-h
Schrijf uw eigen review
Je plaatst een review over:Concentreer en leer
Jouw waardering