Wie helpt de kikker?

Waardering:
100% of 100
Aanbiedingsprijs € 97,50 voor € 115,00
  • Uitgebreid assortiment
  • Van bekende onderwijsuitgevers
  • Passend bij elke leerbehoefte
  • Voor en door onderwijsprofessionals

Wie helpt de kikker? is de nieuwe en verbeterde versie van het spel Kikker in de dierentuin.

Spelenderwijs leren kinderen met elkaar 6 belangrijke vaardigheden! Sociale vaardigheden, samenwerken, rekenen, taal, goede manieren en weerbaarheid en omgaan met 1 en 2 euro munten. De kaartjes van de nieuwe herdruk zijn in 2 talen opgemaakt: aan 1 zijde Nederlands, aan de andere zijde Frans.

Kinderen vanaf 4 jaar vinden het heerlijk om dit spel met elkaar te spelen en onderwijl leren ze, behalve de Cito-doelen van groep 1 en 2 betreffende taal en rekenen, ook allerlei wetenswaardigheden over het plezierig en gezellig met elkaar omgaan. Al gooiend met de dobbelsteen lopen ze door dierentuin. Een volwassene leest ze vragen voor waar ze samen antwoord op kunnen geven. Spelenderwijs leren ze zo acht belangrijke cognitieve en sociaal-emotionele vaardigheden. De vragen worden afgewisseld met samenwerkingsopdrachtjes of actieve spring- en klap spelletjes.

Onderweg kunnen de kinderen euromunten bemachtigen. Wanneer ze op een appeltje komen, worden alle euro's bij elkaar opgeteld en samen overleggen ze welk gezond hapje voor kikker gekocht kan worden.

Het spel

Wie helpt de kikker kan op ieder moment gespeeld (en gestopt) worden met kinderen van verschillende leeftijds- en ontwikkelingsniveaus onder leiding van een volwassene. Sommige kleuters willen graag maar een paar rondjes meedoen, terwijl andere kinderen liever willen toekijken. Laat hen daar helemaal vrij in.

  • Spelduur: 15 -30 minuten of zolang de volwassene bepaalt.
  • Leeftijd: 4 - 8 jaar. 
  • Aantal: 2 - 16 kinderen (in groepjes).
Meer informatie
SKU 1310-198758
Uitgever De coole kikker
Schrijf uw eigen review
Je plaatst een review over:Wie helpt de kikker?
Jouw waardering