Tutorlezen

Op voorraad
  • Uitgebreid assortiment
  • Van bekende onderwijsuitgevers
  • Passend bij elke leerbehoefte
  • Voor en door onderwijsprofessionals
Beschrijving Aantal Prijs

Starterspakket tutorlezen, bestaande uit handleiding, 1 set logboekjes, 20 vel beloningsstickers

1310-172226

€ 24,45

Logboekje tutorlezen (5 ex.)

1310-8488

€ 9,50

Handleiding tutorlezen

1310-8487

€ 14,95

  • Praktisch stappenplan voor het opzetten van een tutorprogramma
  • Hoe kies je geschikte boeken voor tutorlezen?
  • Training van tutoren


De handleiding tutorlezen

Via een duidelijk stappenplan wordt in de Handleiding tutorlezen op heldere wijze aandacht besteed aan het tutorlezen. Onderwerpen die daarbij (onder meer) aan de orde komen, zijn: het kiezen van geschikte boeken, training van tutoren, organisatie en tussentijdse evaluaties. Met het stappenplan kunt u zelf eenvoudig een programma voor tutorlezen opzetten.

Handvatten voor ouderparticipatie

Naast het stappenplan geeft de Handleiding tutorlezen nuttige tips en zelfs voorbeeldbrieven voor de communicatie met derden (bijvoorbeeld ouders van tutoren of tutorleerlingen). Daarbij worden de voordelen van het samenlezen uitgelicht. Ook wordt in de Handleiding tutorlezen aandacht besteed aan het thuis samenlezen, met tips om ouders voor te lichten en te begeleiden. Zo kunnen kinderen thuis ook op een goede en prettige manier oefenen met lezen.

Logboekje tutorlezen

Het Logboekje tutorlezen is een handig boekje dat de tutor invult. Per leesbeurt kan de tutor o.a. opmerkingen noteren en aangeven tot welke pagina is gelezen. Daarnaast bevat het logboekje aanwijzingen voor de tutor, bijvoorbeeld over: hoe kies je samen een boek, hoe help je je tutorleerling als hij een fout maakt, etc.

Beloningsstickers

Bij het Logboekje tutorlezen horen leuke beloningsstickers, die de leerling mag uitkiezen wanneer hij goed zijn best heeft gedaan en die hij in het logboekje kan plakken.

Gezellig tutorlezen met een samenleesboek

De Samenleesboeken van Delubas zijn bij uitstek geschikt voor tutorlezen. In de Samenleesboeken is de tekst geschreven op twee verschillende AVI-niveaus. De niveaus wisselen elkaar om de paar regels af. De beginnende lezer leest het lagere AVI-niveau, dat gedrukt is in grote letters. Een meer ervaren lezer, ouder of leerkracht, leest de moeilijkere zinnen op een hoger AVI-niveau in kleinere letters. Zo lees je samen een leuk verhaal!

Meer informatie
SKU 9789053001646-h
Schrijf uw eigen review
Je plaatst een review over:Tutorlezen
Jouw waardering