Rekenpoker

Waardering:
100% of 100
€ 9,95
  • Uitgebreid assortiment
  • Van bekende onderwijsuitgevers
  • Passend bij elke leerbehoefte
  • Voor en door onderwijsprofessionals

Train spelenderwijs je rekenvaardigheid!

Probeer al rekenend met steeds 4 getallen je tegenstanders af te troeven. Wie heeft de hoogste kaart? Wie doorziet de som het snelst? Bluffen mag ook, maar pas op je tellen! Als je tegenspeler jouw combinatie ontcijfert, verlies je alsnog. Hoe vaker je speelt, hoe beter je wordt. Het spel is te spelen met 2 tot 4 spelers.

Het spel kan op meerdere niveaus gespeeld worden

Niveau 1A:

Op elke kaart staan 4 rekengetallen plus in het midden een eindgetal. Maak met de 4 getallen een som die als uitkomst het eindgetal heeft. Bij de oranje kaarten kun je optellen en aftrekken en delen of vermenigvuldigen. Bij de blauwe kaarten moet je altijd ook vermenigvuldigen of delen.

Niveau 1B:

Pokerspel. Iedere speler krijgt 5 kaarten. De jongste speler begint, die legt een kaart op tafel en noemt de som die hij maakt met zijn kaart. Is de som niet goed krijgt de speler een nieuwe kaart van de pot. Is de som goed komt de kaart op tafel te liggen. Dan is speler 2, als de vorige vraag goed is mag deze speler de kaart slaan. Dat kan als zijn eindgetal hoger is dan degene daarvoor en zijn som goed oplost. Of speler 2 kan met de kaart van de eerste speler een vermenigvuldigen en/of delen som maken en hij is goed, dan mag diegene de kaart slaan en heeft die de slag gewonnen. Zo niet, wint speler 1 de slag.

Niveau 2A:

Speel alleen met de oranje kaarten of juist alleen met de blauwe kaarten. Of speel alleen met de regel optellen en aftrekken of vermenigvuldigen en delen. Begin met meer of minder dan 5 kaarten enz...

Niveau 2B:

Potspel. Leg de kaarten op een stapeltje met de getallen naar beneden. De jongste speler begint, die pakt een kaart en noemt de som die hij maakt met zijn kaart. Is het goed mag diegene de kaart houden. Is het fout dan mag speler 2 het proberen, maakt die de som goed mag diegene de kaart houden. Ook mag speler 2 de kaart van speler 1 krijgen als die de som met vermenigvuldigen en delen goed heeft opgelost. Wordt de som niet geraden komt de kaart onderop de stapel te liggen.

Inhoud

  • 75 spelkaarten
  • antwoordmogelijkheden
  • overzicht van de tafels
  • spelregels

Voorbeeld 1

Eindgetal is 1 de Rekengetallen zijn 3, 7, 5 en 4

3 + 7 = 10 en 5 + 4 = 9 dus 10 - 9 = 1

Voorbeeld 2

Eindgetal is 20 de Rekengetallen zijn 8, 2, 9 en 5
2 x 8 = 16 en 16 + 9 = 25 dus 25 - 5 = 20

Voorbeeld 3

Eindgetal is 84 en de Rekengetallen zijn 2, 6, 7 en 1
2 x 6 = 12 en 7 x 12 = 84 dus 84 x 1 = 84

Meer informatie
SKU 1310-4698
Schrijf uw eigen review
Je plaatst een review over:Rekenpoker
Jouw waardering