Protocol Leesproblemen en Dyslexie groep 4

€ 34,95
  • Uitgebreid assortiment
  • Van bekende onderwijsuitgevers
  • Passend bij elke leerbehoefte
  • Voor en door onderwijsprofessionals

De protocollen bieden leerkrachten en leesspecialisten (intern begeleiders, remedial teachers, logopedisten) richtlijnen om de lees-/spellingontwikkeling te volgen en problemen voortijdig te signaleren. De protocollen geven informatie over het onderkennen en signaleren van lees- en spellingproblemen en dyslexie en over de kenmerken van goed lees- en spellingonderwijs.

Er is ruime aandacht voor het vaststellen en aanpakken van (hardnekkige) lees- en spellingproblemen zowel in als buiten de groep. Aansluiting bij recent onderzoek, nieuwe toetsen en vergoedingsregeling: De protocollen zijn een herziening van eerdere versies uit 2001-2005. Bij de ontwikkeling van de nieuwe edities is uitgegaan van de meest recente wetenschappelijke inzichten rondom onderzoek naar dyslexie en lees- en spellingproblemen.

De protocollen sluiten aan bij de nieuwe landelijk genormeerde toetsen van Cito en de sinds 1 januari 2009 ingevoerde vergoedingsregeling dyslexie. Praktisch instrument voor leerkrachten en leesspecialisten: Preventie en begeleiding van lees- en spellingproblemen is een taak van het hele schoolteam.

Meer informatie
SKU 1310-10000031
ISBN 9789081652827
Uitgever Onderwijs maak je samen
Schrijf uw eigen review
Je plaatst een review over:Protocol Leesproblemen en Dyslexie groep 4
Jouw waardering