Z-Taal

Extra oefenen van woordenschat, bijspijkeren van basisvaardigheden rekenen of leren om informatie te verwerken. Voor alles is er een Z-oefenboekje. De oefenboekjes van de ThiemeMeulenhoff methode Z-Taal zijn beschikbaar voor leerlingen in groep 3 t/m 8. Binnen deze taalmethode zijn er boekjes verkrijgbaar voor de thema's Begrijpend lezen, NT2 Woordenschat, Taalmeesters, Puzzelen met zinsdelen en Puzzelen met woordenschat.

Toon als rooster Lijst

Artikel 1-24 van 72

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. Z-Taal - Groep 3 t/m 8 - Zelfstandig werken

  Vanaf € 6,20

  Rating:
  0%
 2. Z-Taal - Groep 8 - Zelfstandig werken

  Vanaf € 6,20

  Rating:
  0%
 3. Z-Taal - Groep 7 - Zelfstandig werken

  Vanaf € 6,20

  Rating:
  0%
 4. Z-Taal - Groep 6 - Zelfstandig werken

  Vanaf € 6,20

  Rating:
  0%
 5. Z-Taal - Groep 5 - Zelfstandig werken

  Vanaf € 6,20

  Rating:
  0%
 6. Z-Taal - Groep 4 - Zelfstandig werken

  Vanaf € 6,20

  Rating:
  0%
 7. Z-taal
  € 6,20
  Rating:
  0%
 8. Z-Taal - Groep 3 - Zelfstandig werken

  Vanaf € 6,20

  Rating:
  0%
 9. Z-Taal - NT2 Woordenschat - Zelfstandig werken

  Vanaf € 7,70

  Rating:
  0%
Toon als rooster Lijst

Artikel 1-24 van 72

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Zelfstandig werken - Z-oefenboekjes - Z-Taal

Voor de jongste leerlingen die in groep 3 voor het eerst kennismaken met taal zijn er de Z-oefenboekjes Begrijpend lezen Leesmaatjes A en Leesmaatjes B. Leerlingen leren met speelse oefeningen hoe ze vragen over korte verhaaltjes kunnen beantwoorden. Daarnaast bieden de Z-taal oefenboekjes Taal oefenen Werkboek Stenvert oefenstof voor o.a. deel/geheel relaties, taalbegrip, telwoorden en spreekwoorden.

Leerlingen in groep 4 die nog moeite hebben met leesbegrip kunnen zelfstandig aan het werk met de Z-oefenboekjes Begrijpend lezen - Leesmaatjes A  en Leesmaatjes B. Met speelse oefeningen en teksten die afgestemd zijn op de AVI-niveaus wordt er geoefend met het halen van informatie uit teksten en het geven van een mening over een verhaaltje. Tekst- en leesbegrip staan hier dus voorop. Het taal oefenen in groep 4 met de Z-oefenboekjes draait vooral om taalstructuur, spelling en taalbetekenis. 

Taal oefenen is in groepen 5 en 6 het gehele schooljaar door een belangrijk onderdeel van het onderwijs. De Z-oefenboekjes Taal oefenen voor groep 5 en Taal oefenen voor groep 6 bieden oefenstof voor o.a. taalstructuur, taalbetekenis en spelling. Daarbij komen aan bod aspecten als meervoudsvorming, voegwoorden, de woordenschat, taalbegrip en taaltoepassing.

Naast deze belangrijke onderwerpen gaan de leerlingen in groep 5 en 6 zelfstandig puzzelen met woordenschat. Ze leren nieuwe woorden en leren aan de hand van verschillende puzzelvormen deze woorden op te zoeken. In combinatie met vijftien verschillende thema's wordt zo de woordenschat flink uitgebreid.

In groep 7 gaan leerlingen met behulp van de Z-oefenboekjes aan de slag met puzzelen met zinsdelen. Onderdelen als zinnen knippen, werkwoordvormen en bijwoordelijke en bijvoegelijke bepalingen komen aan bod.

Met de Z-oefenboekjes Taal voor groep 8 leren leerlingen onder andere puzzelen met zinsdelen en puzzelen met woordenschat.

Tevens zijn er voor NT2-leerlingen in groepen 3 t/m 8 ook Z-oefenboekjes op 3 verschillende niveaus beschikbaar (Woordenschat A, Woordenschat B en Woordenschat C). Zo is er voor iedere NT2-leerling geschikt NT2 lesmateriaal in te zetten.