Z-Info

Extra oefenen van woordenschat, bijspijkeren van basisvaardigheden rekenen of leren om informatie te verwerken. Voor alles is er een Z-oefenboekje.

Een belangrijke studievaardigheid is het zoeken, vinden, interpreten en verwerken van informatie. Hier komt heel wat bij kijken: welke informatie heb je nodig? Welke informatiebronnen ga ik hiervoor gebruiken? Welke gevonden informatie kan ik goed gebruiken? En hoe moet ik de gevonden en bruikbare informatie verklaren? De Z-oefenboekjes Informatieverwerking van ThiemeMeulenhoff behandelen deze onderwerpen en zijn geschikt voor leerlingen van groep 5, 6, 7 en 8.

Toon als rooster Lijst

Artikel 1-24 van 25

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. Z-info - Groep 5 t/m 8 - Zelfstandig werken

  Vanaf € 7,70

  Rating:
  0%
 2. Informatieverwerking groep 7 Werkboek
  € 7,70
  Rating:
  0%
 3. Op naar 't VO set 5 ex 2
  € 39,70
  Rating:
  0%
 4. Denkwerk omgaan met milieu Gr 3-4 (5x)
  € 28,00
  Rating:
  0%
 5. Informatieverwerking set 5 ex Groep 6
  € 39,70
  Rating:
  0%
 6. Detective Denkwerk set 5 ex 3
  € 28,60
  Rating:
  0%
 7. Detective Denkwerk set 5 ex 2 Werkboek
  € 28,60
  Rating:
  0%
 8. Detective Denkwerk set 5 ex 1 Werkboek
  € 28,60
  Rating:
  0%
 9. Op naar 't VO set a 5 ex
  € 38,90
  Rating:
  0%
Toon als rooster Lijst

Artikel 1-24 van 25

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Zelfstandig werken - Z-oefenboekjes - Z-Info

Met de Z-oefenboekjes Informatieverwerking voor groep 5 leren leerlingen onder meer om gevarieerde informatiebronnen te raadplegen en leren ze die verkregen informatie te interpreteren. De boekjes bevatten realistische teksten en bronnen (bijvoorbeeld advertenties, folders, formulieren en tabellen) en er wordt gewerkt met naslagwerken. Denk bij dit laatste aan een woordenboek of een encyclopedie.

De Z-oefenboekjes Informatieverwerking voor groep 8 (deel A en B) behandelen andere onderwerpen. Leerlingen leren onder meer schaal omrekenen, hoe ze (topografische) kaarten moeten interpreteren, hoe ze een legenda hiervoor moeten maken en ze leren te bepalen waar een bepaalde foto is genomen. Al deze onderwerpen sluiten goed aan op de Cito-eindtoets. De volgende leerdoelen komen in deze boekjes aan bod: woorden in alfabetische volgorde zetten, informatie halen uit diverse bronnen (zoals advertenties, grafieken) en deze informatie kunnen uitleggen.

De derde reeks Z-oefenboekjes voor groep 8, Op naar het VO (deel 1 en 2) bieden verschillende uitdagende taken ter voorbereiding op het voortgezet onderwijs. Denk hierbij aan o.a.a een kennismaking met talen zoals Engels, Frans, Duits en Spaans, het leren maken van berekeningen met schaal, figuren en afstanden, het tekenen van grafieken maar ook het schrijven van een tekst wordt geoefend.