Z-Info

Met het Z-oefenboekje Informatieverwerking voor groep 5 raadplegen de leerlingen gevarieerde informatiebronnen en leren ze verkregen informatie te interpreteren. Er komen realistische teksten en bronnen aan bod, zoals advertenties, folders, formulieren en tabellen. Ook wordt er gewerkt met naslagwerken zoals een woordenboek of encyclopedie.

De Z-oefenboekjes Informatieverwerking voor groep 8 (deel A en B) sluiten aan op de Cito-eindtoets. In deze boekjes komen de volgende leerdoelen aan bod: woorden in alfabetische volgorde zetten, informatie halen uit diverse bronnen (zoals advertenties, grafieken) en deze informatie kunnen uitleggen. Verder leren ze een schaal omrekenen bij een plattegrond. Hoe een topografische kaart of plattegrond te interpreteren en hierbij een legenda te maken. Ook leren leerlingen om aan de hand van een foto te bepalen vanaf welke plek op een kaart deze genomen is.

Op naar het VO (deel 1 en 2) voor groep 8 zijn Z-oefenboekjes die uitdagende taken ter voorbereiding op het voortgezet onderwijs bieden. Het bestaat o.a. uit: een kennismaking met talen zoals Engels, Frans, Duits en Spaans, het maken van berekeningen met schaal, figuren en afstanden, het tekenen van grafieken en het schrijven van een tekst.

Toon als rooster Lijst

6 artikelen

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Toon als rooster Lijst

6 artikelen

per pagina
Van hoog naar laag sorteren