Leeskilometers maken op school

€ 29,95
  • Uitgebreid assortiment
  • Van bekende onderwijsuitgevers
  • Passend bij elke leerbehoefte
  • Voor en door onderwijsprofessionals

Is lezen iets wat moet? Of iets wat mag? Plezier in lezen is het beste startpunt voor leerlingen om veel leeskilometers te gaan maken en zo hun leesvaardigheid bijna moeiteloos te verbeteren. In de aanpak Vrij lezen staat leesplezier centraal. Scholen die deze aanpak hebben ingevoerd, zien de leesmotivatie van hun leerlingen opvallend toenemen. In Leeskilometers maken op school wordt stap voor stap beschreven hoe u de aanpak Vrij lezen op school kunt invoeren, inclusief inspirerende ervaringsverhalen van andere scholen.

Bekijk de inhoudsopgave onder Bijlagen op deze pagina.

De aanpak Vrij lezen in het kort

Het succesrecept van de aanpak Vrij lezen is, kortweg:

  • de interesses van leerlingen achterhalen, 
  • ze helpen leesmateriaal te vinden bij die interesses, 
  • een vast leesritme invoeren van twee tot vijf leesmomenten per week.

De aanpak kan geïmplementeerd worden in een klas, een leerjaar of zelfs de hele school, inclusief directie en onderwijsondersteunend personeel. Na elke leessessie in de klas volgen er korte interactieve en creatieve opdrachten, die het plezier in lezen nog verder aanwakkeren. Bovendien vergroten ze het leereffect. De opdrachten staan op werkbladen, die zowel op papier als digitaal ingevuld kunnen worden.

Bekijk een aantal voorbeelden van leerlingen- en lerarenbladen onder Bijlagen op deze pagina.

Leeskilometers maken op school staat boordevol tips voor de leraar en bevat tal van aanbevelingen om de aanpak Vrij lezen succesvol in te voeren, zodat leerlingen de smaak van het lezen te pakken krijgen!

Downloads

Bij de uitgave van 2018 is geen cd-rom meer bijgevoegd. In plaats van de cd-rom zijn de 98 werkbladen/opdrachten, het lerarenpakket en het leerlingepakket hieronder als download beschikbaar (zie Bijlagen op deze pagina). Het boek en de downloads samen vormen een compleet lespakket voor leraar en leerling. De leerlingbladen zijn zo geschreven dat ze ook voor leerlingen op niveau 1F begrijpelijk zijn.

Video

Vrij lezen in beeld

Leeskilometers maken op school is ook in sets te verkrijgen: 

Meer informatie
SKU 32370
Schrijf uw eigen review
Je plaatst een review over:Leeskilometers maken op school
Jouw waardering