Draaitaal Woordenschat

Waardering:
85% of 100
Op voorraad
  • Uitgebreid assortiment
  • Van bekende onderwijsuitgevers
  • Passend bij elke leerbehoefte
  • Voor en door onderwijsprofessionals
Beschrijving Aantal Prijs

DraaiTaal Woordenschat cito E4

DT94E

€ 9,95

DraaiTaal Woordenschat cito E5

DT95E

€ 9,95

DraaiTaal Woordenschat cito E6

DT96E

€ 9,95

DraaiTaal Woordenschat cito E7

DT97E

€ 9,95

DraaiTaal Woordenschat cito E8

DT98E

€ 9,95

DraaiTaal Woordenschat cito M4

DT94M

€ 9,95

DraaiTaal Woordenschat cito M5

DT95M

€ 9,95

DraaiTaal Woordenschat cito M6

DT96M

€ 9,95

DraaiTaal Woordenschat cito M7

DT97M

€ 9,95

DraaiTaal Woordenschat cito M8

DT98M

€ 9,95

Zoek je iets extra's dat leuk is én zinvol voor vluggerds die al klaar zijn met hun werk? Of wil je meer variatie in de weektaken, of bij het hoekenwerk? Zoek dan niet verder en bestel DraaiTaal: speelse opbouw rond Cito-woordenschat als tussendoortje.

Hoe werken leerlingen met DraaiTaal?

DraaiTaal is een woordenschatspel waarbij de leerling steeds uit vier mogelijkheden het juiste antwoord kiest. DraaiTaal speelt de leerling alleen of samen op niveau M3, E3, M4, E4, M5, E5, M6, E6, M7, E7, M8 of E8.

Elke set bevat 12 series van 4 kaarten. Het spelen van 1 serie duurt hooguit enkele minuten. De leerling oefent dan actief en gericht 17 Cito-woorden en andere moeilijke woorden van een bepaald niveau.

De kinderen kunnen individueel of in kleine groepjes werken. Doordat een niveauset 12 series bevat, kun je de series over (groepjes) kinderen verdelen en laten rouleren. De vragen en antwoorden staan op draaikaarten. Vier draaikaarten vormen samen een set.

Het spel gaat als volgt:

  • Lees de vraag – bijvoorbeeld: Het tegenovergestelde van modern is ...?
  • Lees de antwoordmogelijkheden – gloednieuw, ouderwets, versleten of vroeger?
  • Kies het goede antwoord en draai de kaart zo dat dit leesbaar voor je ligt.
  • Doe hetzelfde met de volgende kaart.
  • Alle kaarten van dezelfde kleur gedaan? Leg ze dan op volgorde naast elkaar.
  • De letters bij de goede antwoorden vormen het oplossingswoord – bijvoorbeeld: L + A + M + P = LAMP.

De kaarten van niveaus M3 en E3 zijn geschikt voor jonge kinderen. Na een aantal weken leesonderwijs kunnen leerlingen in groep 3 al een aantal series zelfstandig spelen. Leerlingen zoeken de juiste illustratie bij het woord:

De oplossingswoorden behoren per niveau tot een vast thema, bijvoorbeeld boerderij, muziek, vogels, lichaamsdelen, dieren, de tuin of Europese steden. Als blijkt dat het oplossingswoord van vier letters wel een bestaand woord is, maar niet bij het thema hoort, dan weet het kind dat het ergens een fout heeft gemaakt.

De kaarten zijn per niveau verpakt in een doosje. Op dit doosje staat een QR-code. Als die QR-code wordt gescand met een smartphone, verschijnt de uitleg van het spel. De leerlingen kunnen ook samen in duo's met DraaiTaal oefenen.

Voor wie is DraaiTaal geschikt?

DraaiTaal oefent de (Cito-)woorden voor de niveaus M3 t/m E8. De spellen zijn dus in de eerste plaats bedoeld voor groep 3 t/m groep 8, maar ook bruikbaar voor oudere leerlingen.

Doordat DraaiTaal is opgezet als zinvol tussendoortje voor zelfstandig werk, kun je er ook mee differentiëren. Plusleerlingen vanaf groep 3 kunnen oefenen met DraaiTaal-niveaus die voor hogere groepen bedoeld zijn. Leerlingen met lacunes in hun woordenschat kunnen extra oefenen met niveaus voor lagere groepen.

Waaruit bestaat DraaiTaal?

DraaiTaal bestaat uit 12 niveaus voor midden groep 3 (M3) t/m eind groep 8 (E8). Elk niveau omvat 12 sets van 4 kaarten met elk 4 woorden. Er zijn dus per set 48 kaarten met in totaal 192 oefenwoorden. Elke set heeft een eigen kleur, zodat de kaarten niet door elkaar raken.

Let op: enkele onderdelen van DraaiTaal Cito-woordenschat zijn helaas uitverkocht. In de bestellijst vindt u de onderdelen die wel leverbaar zijn.

Nu ook beschikbaar

Nieuw: het 'zusje' van Draaitaal Woordenschat: Spellingtoren Spellingstrainer!

Meer informatie
SKU DT96-h
Uitgever Schoolsupport
Schrijf uw eigen review
Je plaatst een review over:Draaitaal Woordenschat
Jouw waardering