De duidelijke directeur - druk 1

€ 27,80
  • Uitgebreid assortiment
  • Van bekende onderwijsuitgevers
  • Passend bij elke leerbehoefte
  • Voor en door onderwijsprofessionals

Leerlingen, ouders, leerkrachten, het schoolbestuur, de participatieraad, de collega-directeurs in de scholengemeenschap, de inspectie... Als directeur ben je het aanspreekpunt en de informatiebron voor veel partijen, ook als er moeilijke knopen moeten doorgehakt worden. Iedereen altijd z'n zin geven is onmogelijk, maar je kunt wel controleren hoe je beslissingen doorpraat en erover communiceert. Een directeur die erin slaagt een boodschap open en duidelijk te brengen, oogst niet steeds instemming, maar wel begrip en respect. Hoe je dat soort rechtvaardig schoolhoofd wordt, vertelt Karina Verhoeven in De duidelijke directeur.

Aan de hand van casussen, stappenplannen, checklists en voorbeelden uit het secundair en basisonderwijs, toont de auteur hoe je op een constructieve manier omgaat met uiteenlopende situaties. Of het nu gaat om het wegsturen van een leerling, het evalueren van een leerkracht of het verantwoorden van een budgettering, altijd is er een manier om positief uit het gesprek te komen. In dit boek besteedt de auteur ook aandacht aan de samenwerking binnen het schooldirectieteam, een brandend actueel thema. Schaalvergroting of schoolvergroting? Hoe moeten we het noemen? Feit is dat directies, die vroeger meestal leerkracht en koning waren in de eigen klas, nu meer en beter moeten gaan communiceren in een team om samen positieve resultaten voor de school en/of de scholengroep te behalen. 

Over Acco uitgeverij:

Bij Acco zijn we ervan overtuigd dat de toekomst in de handen ligt van al wie levenslang wil leren. Acco wil het delen van kennis en de dialoog hierover faciliteren. Wij zorgen ervoor dat kennis op de best mogelijke manier en in de best aangepaste vorm bij jou komt. En het mooie eraan is dat we er zelf ook nog eens van bijleren. Want eigenlijk zijn we net zo leergierig als jij.

Meer informatie
SKU 1310-366135
Schrijf uw eigen review
Je plaatst een review over:De duidelijke directeur - druk 1
Jouw waardering