Controlling & auditing in de praktijk - Faillissement en schuldsanering

€ 32,90
  • Uitgebreid assortiment
  • Van bekende onderwijsuitgevers
  • Passend bij elke leerbehoefte
  • Voor en door onderwijsprofessionals
Het faillissement is in zakelijk opzicht een gevoelig onderwerp en schuldsanering een teken van slecht persoonlijk financieel beheer. Toch brengen faillissementsaspecten ook veel administratieve zorgen met zich mee en verdienen alertheid van controllers en administrateurs. Na elk faillissement en elke schuldsanering zijn er handelingen te verrichten en moet er worden gelet op rechten en plichten van schuldeisers en overige betrokkenen. Dat vereist inzicht in de wet, zowel over de strikte termijnen waar binnen er actie kan plaatsvinden als ook over de inhoudelijke wet.
Bekendheid met de faillissementswet betekent ook een beter inzicht in bijkomende zaken, zoals debiteurenbeheer, schuldeisersproblematiek, het zien aankomen van een faillissement of schuldsanering, het voeren van de juiste contacten en benadelingshandelingen. De schade door faillissementen en schuldsaneringen beloopt per jaar rond de 4 miljard waarvan 1 miljard als gevolg van fraude en benadeling.
Voor personen die vanuit hun beroep of vanwege hun situatie te maken hebben met faillissement en schuldsanering vormt dit boek een handig naslagwerk met duidelijk afgebakende deelterreinen. Voor wie het boek in zijn geheel leest, zullen faillissement en schuldsanering geen onduidelijkheden meer bevatten.
Meer informatie
SKU 9789462760011
ISBN 9789462760011
Druk 1ste
Auteur Robert Jan Blom
Uitgever Vakmedianet Management B.V.
Imprint Vakmedianet
Aantal pagina's 140
Verschijningsdatum 15 apr. 2014
Verschijningsvorm Paperback
NUR 780 - Economie en bedrijf algemeen
Schrijf uw eigen review
Je plaatst een review over:Controlling & auditing in de praktijk - Faillissement en schuldsanering
Jouw waardering