Zelfstandig Taal

Op voorraad
  • Uitgebreid assortiment
  • Van bekende onderwijsuitgevers
  • Passend bij elke leerbehoefte
  • Voor en door onderwijsprofessionals
Beschrijving Aantal Prijs

Proefpakket Zelfstandig Taal

1310-11362

€ 48,75

Zelfstandig Taal 4 (5 ex.)

1310-11356

€ 34,95

Zelfstandig Taal 5 (5 ex.)

1310-11357

€ 34,95

Zelfstandig Taal 6 (5 ex.)

1310-11358

€ 34,95

Zelfstandig Taal 7 (5 ex.)

1310-11359

€ 34,95

Zelfstandig Taal 8 (5 ex.)

1310-11360

€ 34,95

Zelfstandig werken en zélf je opgaven nakijken: dat maakt Zelfstandig Taal voor de leerling heel aantrekkelijk! Met deze unieke, speelse werkvorm kan de leerling - los van leerkracht en groep – in zijn eigen tempo oefenen met taal. De oefenboeken Zelfstandig Taal zijn geschikt voor de groepen 4 t/m 8 van het basisonderwijs.

Moeilijkheidsgraad
Door de oplopende moeilijkheidsgraad zijn ze zowel geschikt voor de leerling die extra uitdaging nodig heeft als voor de leerling die extra oefening kan gebruiken. Alle aspecten van taal komen in de verschillende delen aan bod, van lidwoorden, werkwoorden en zelfstandig naamwoorden tot zinnen, vergelijkingen en synoniemen.

Opbouw

De opgaven in Zelfstandig Taal zijn steeds op dezelfde manier opgebouwd. Op elke bladzijde staat een vierkant met zestien tot twintig geruite vakken. In elk vak staat de opgave in het grijze ruitje en dienen de blanco ruitjes als antwoordmogelijkheid. De leerling zet een kruisje bij het antwoord van zijn keuze. Na het aankruisen van alle antwoorden legt hij het correctievel over het vierkant.

Correctievel
Het correctievel heeft transparante, gekleurde ruitjes, waardoor de goede antwoorden als het ware dezelfde kleur krijgen. Dit maakt van nakijken een leuke klus en dat stimuleert de leerling om verder te gaan! Het correctievel wordt niet standaard bij elke set geleverd en moet u apart bestellen. Het correctievel is bij elk deel uit de Zelfstandig Werken serie te gebruiken.Zelfstandig Taal 4
In Zelfstandig Taal 4 gaat de leerling letters tellen en krijgt hij/zij opgaven over lidwoorden, klinkers, rijmwoorden en voorzetsels. Er zijn leerzame opdrachten over lettergrepen, vergrotingen/verkleiningen en het maken van zinnen. De leerling kan tevens aan de slag met letter- en woordspelletjes en gaat woorden zoeken. Ook de dieren worden niet vergeten! Het boek is geïllustreerd met leuke plaatjes die ingekleurd kunnen worden.

Zelfstandig Taal 5
Zelfstandig Taal 5 bevat opdrachten over verkleinwoorden, zelfstandige naamwoorden, werkwoorden en tegenstellingen. De leerling leert welke woorden bij elkaar horen, wanneer bijvoorbeeld een aa of een a in een woord gebruikt moet worden en gaat hij/zij aan de slag met rijmwoorden. Verder komen er allerlei andere nuttige onderwerpen aan de orde, zoals beroepen, uitdrukkingen, dagen & maanden en leert de leerling spelenderwijs het alfabet.

Zelfstandig Taal 6

In Zelfstandig Taal 6 komen er steeds meer specifieke grammaticale vaardigheden aan bod. Zo krijgt de leerling oefeningen op het gebied van persoonsvormen, synoniemen, voegwoorden en zelfstandige naamwoorden. Verder zijn er veel herhalingsoefeningen met betrekking tot lettergrepen, tegenstellingen en verkleinwoorden. De leerling leert daarnaast om meervoud van woorden te maken, te ontdekken welk woord niet in een rijtje van woorden past en wordt er dieper ingegaan op voorzetsels. Aan de orde komen bovendien allerlei andere vaardigheden op taalgebied, zoals uitdrukkingen en gezegden.

Zelfstandig Taal 7
In Zelfstandig Taal 7 moet de leerling wel voldoende kennis hebben van de grammatica voordat hij of zij aan de opgaven kan beginnen. Daarom staat aan het begin van dit blokboek een beknopte uitleg van de stof die voorkomt in de opgaven, zodat de leerling altijd even kan opzoeken hoe het ook al weer moet. Het leerboek bevat oefeningen over persoonsvormen, zwakke en sterke werkwoorden en over voltooid deelwoorden. De leerling leert ook om te gaan met gezegde, onderwerp en lijdend voorwerp. Andere onderwerpen die aan bod komen, zijn o.a. woordverklaring, tegenwoordige- en verleden tijd, voorzetsels, tegenstellingen en synoniemen.

Zelfstandig Taal 8

Ook in Zelfstandig Taal 8 is gewenst dat de leerling alle grammatica goed beheerst. De leerling gaat oefeningen maken met betrekking tot de persoonsvorm, zwakke, sterke- en onregelmatige werkwoorden, het voltooid deelwoord en het gezegdeonderwerp. Verder gaat dit deel in op het lijdend voorwerp, het meewerkend voorwerp en de bijwoordelijke bepaling. Alle stof die de leerling in groep 8 moet kennen, komt aan de orde. De leerling kan zelfstandig oefenen als hij of zij voor een bepaald onderwerp nog extra oefening gebruiken kan!

Proefpakket Zelfstandig Taal

Proefpakket Zelfstandig Taal bestaat uit 5 delen plus een correctievel:

- Zelfstandig Taal 4

- Zelfstandig Taal 5

- Zelfstandig Taal 6

- Zelfstandig Taal 7

- Zelfstandig Taal 8

- correctievel

Meer informatie
SKU 9789060521830-h
Schrijf uw eigen review
Je plaatst een review over:Zelfstandig Taal
Jouw waardering