Van tijd tot tijd nieuw, verhalenbundel

€ 39,50
  • Uitgebreid assortiment
  • Van bekende onderwijsuitgevers
  • Passend bij elke leerbehoefte
  • Voor en door onderwijsprofessionals

  • De Nederlandse geschiedenis in 50 spannende verhalen
  • Om voor te lezen of om zelf te lezen
  • Spannende, mooie en ontroerende verhalen van 5 minuten


Breng geschiedenis tot leven!


Bijna iedereen herinnert zich wel een leraar uit zijn eigen schooltijd die prachtige geschiedenisverhalen kon vertellen. Met Van tijd tot tijd kan iedere leerkracht precies hetzelfde bereiken!
Heeft u even 5 minuten over met de groep? Dan kunt u deze tijd leuk (en nuttig) invullen met Van tijd tot tijd! Kinderen zullen smullen van de spannende verhalen over de geschiedenis van Nederland. Ieder verhaal van 4 pagina’s kost zo’n 5 minuten om voor te lezen.

De complete Nederlandse geschiedenis in 50 verhalen

Met Van tijd tot tijd komt de geschiedenis helemaal tot leven. De 50 verhalen sluiten naadloos aan bij de vensters van de canon. De verhalen zijn geschreven vanuit het perspectief van een kind, zodat de jonge lezer zich goed kan inleven. Zo doet hij of zij ongemerkt een heleboel kennis op over de vaderlandse geschiedenis. De verhalen zijn geschikt om voor te lezen, als bron van vertellingen of om zelf te lezen door kinderen vanaf groep 6. Van tijd tot tijd: verhalen om je je voor altijd te herinneren!

Bij ieder verhaal een tijdbalk en landkaartje

Unieke informatiepagina met tijdbalk en landkaartje
Ieder verhaal wordt ingeleid door een informatiepagina over het betreffende venster. Steeds wordt er vanuit de geboden informatie een link gelegd naar het verhaal, waardoor de lezer het verhaal direct in de historische context kan plaatsen.
Een kaartje en een tijdbalk geven precies aan waar en wanneer het verhaal zich afspeelt.

Om voor te lezen in groep 5 t/m 8

Het boek is bedoeld voor kinderen vanaf 10 jaar, om voor te lezen of om zelf te lezen. Maar ook voor oudere kinderen én voor volwassenen is het een verrassende bundel: om zelf te lezen, om uit voor te lezen, of als bron van vertellingen.

Meer informatie
SKU 1310-2816
Schrijf uw eigen review
Je plaatst een review over:Van tijd tot tijd nieuw, verhalenbundel
Jouw waardering