ToM: een kwestie van Bewust-Zijn Werkboek

€ 10,00
  • Uitgebreid assortiment
  • Van bekende onderwijsuitgevers
  • Passend bij elke leerbehoefte
  • Voor en door onderwijsprofessionals
Deze behandelmethode is bedoeld voor mensen met een autismespectrumstoornis die problemen ervaren in het contact met anderen en in het sociale verkeer. Uniek aan de behandelmethode is dat zij geen training is van sociale vaardigheden, maar zich concreet richt op verbetering van het Theory of Mind (ToM)-vermogen.

Mensen met autisme hebben vaak een minder goed ontwikkelde ToM, waardoor zij minder goed in staat zijn om eigen en andermans gedrag, gedachten en gevoelens te begrijpen. Aangezien het ToM-vermogen noodzakelijk is voor adequaat menselijk interactief verkeer, kan een ToM-stoornis worden beschouwd als een belangrijke bepalende factor voor sociale en communicatieve problematiek.

Bevordering van het ToM-vermogen gebeurt door het ontwikkelingsverloop van ToM te herhalen in een kunstmatige nabootsing van de specifieke fases in de ToM-ontwikkeling. Relevante ontwikkelingskenmerken van iedere ToM-fase worden in thematische sessies besproken en met behulp van oefeningen onder de aandacht gebracht. Het doel van de behandeling is om door middel van reflectie te groeien van 'Bewust-Wording' naar 'Bewust-Zijn'.

Dit werkboek is voor cliënten bedoeld en vormt een leidraad voor de gehele ToM-behandeling. Het boek kan als logboek worden beschouwd. Voor behandelaars is een separaat handboek verkrijgbaar dat bestaat uit een theoretisch en praktisch gedeelte.
Meer informatie
SKU 9789492398154
ISBN 9789492398154
Druk 1ste
Auteur Constance Th. W.M. Vissers
Uitgever Acco Uitgeverij
Imprint ACCO Uitgeverij b.v.
Verschijningsdatum 24 jan. 2018
Verschijningsvorm Paperback
NUR 848 - Orthopedagogiek
Schrijf uw eigen review
Je plaatst een review over:ToM: een kwestie van Bewust-Zijn Werkboek
Jouw waardering