Taaljournaal Taal

Waardering:
80% of 100
Op voorraad
 • Uitgebreid assortiment
 • Van bekende onderwijsuitgevers
 • Passend bij elke leerbehoefte
 • Voor en door onderwijsprofessionals
Beschrijving Aantal Prijs

Taaljournaal Taal - Lesboek - groep 7

1310-187960

€ 41,13

Taaljournaal Taal - set a 5 toetsboeken rondjesversie - groep 6 (Alleen voor scholen)

1310-187958

€ 34,71

Taaljournaal Taal - Set a 5 toetsboeken vierkantjesversie - groep 6 (Alleen voor scholen)

1310-187959

€ 34,71

Taaljournaal: vernieuwend taalonderwijs door unieke keuzeactiviteiten!

Taal is leuk! Dat zeggen kinderen die met Taaljournaal werken. En dat is belangrijk. Want als je iets leuk vindt, dan leer je makkelijker. Taaljournaal motiveert kinderen door ze te laten kiezen uit verschillende activiteiten. Daarmee speelt de methode in op de uiteenlopende interesses en leerstijlen van kinderen. En dat motiveert!

Drie geïntegreerde leerlijnen

Taaljournaal is een totaalprogramma voor groep 4 t/m 8 met 3 compleet geïntegreerde leerlijnen: Taal, Spelling en Woordenschat. Door de keuzeactiviteiten en het zelfstandig werken kan op een unieke manier worden gedifferentieerd. De methode past heel goed bij onderwijsvernieuwing. Taaljournaal zorgt voor enthousiaste leerlingen en daardoor een hoger leerrendement.

Structuur en organisatie

Herkenbare lesorganisatie met flexibiliteit

Taaljournaal heeft een vaste en herkenbare opbouw, maar is tegelijk flexibel en gevarieerd door de vele individuele keuzeactiviteiten en speciale opdrachten. Door de herkenbare structuur is Taaljournaal voor u als leerkracht heel makkelijk te organiseren.

Taal: zeer geschikt voor combinatiegroepen!

De structuur van Taaljournaal Taal is consequent en overzichtelijk. Tegelijk biedt de methode volop flexibiliteit door de aanvullende materialen en de eenvoudige manier waarop ook met combinatiegroepen kan worden gewerkt. Er zijn namelijk veel lesmomenten waarop de kinderen zelfstandig werken. Daarnaast biedt Taaljournaal Taal speciale kopieerbladen voor combinatiegroepen, waarmee afzonderlijke instructie echt mogelijk wordt. De leerstof voor de taallessen is per jaargroep verdeeld over 18 lesblokken van elk 2 weken. Er zijn 5 taallessen per week: elke dag een les van 50 minuten, leerkrachtgebonden lessen en zelfstandig werken. Thema's lopen in alle jaargroepen parallel, waardoor lesonderdelen makkelijk in combinatiegroepen samengaan.

Inhoud en didactiek

Taaljournaal: compleet en veelzijdig voor elk kind

Taaljournaal is een adaptieve methode met differentiatie naar tempo, taalvaardigheid, leerstijl en interesse. De kinderen werken vaak zelfstandig en kiezen zelf welke activiteit ze gaan doen. Met de 3 geïntegreerde leerlijnen Taal, Spelling en Woordenschat is Taaljournaal compleet en veelzijdig voor elk kind!

Taal: kiezen motiveert!

Elke week zijn er 5 keuzeactiviteiten in Taaljournaal Taal. De leerkracht biedt ze alle 5 aan of maakt een selectie. Uniek is dat Taaljournaal de kinderen echt zelf de activiteiten laat kiezen die zij leuk vinden. De keuzeactiviteiten zijn verdeeld over diverse materialen. Kinderen die een leerdoel niet halen, krijgen bij een volgende activiteit opnieuw de kans. Zo leidt Taaljournaal Taal de kinderen via verschillende wegen en opdrachten naar de leerdoelen. Daardoor is de kans veel groter dat zij het doel bereiken. In Taaljournaal Taal zijn de leerlijnen lezen, luisteren, spreken, schrijven en taalbeschouwing volledig geïntegreerd.

Taaljournaal. Uniek in differentieren!

De differentiatiemogelijkheden van Taaljournaal mogen gerust uniek worden genoemd. Centraal staat de vrije keuze van de leerlingen: zij kiezen zelf welke activiteiten en opdrachten ze zelfstandig willen doen. Je begeleidt ze daarbij.

Taal: activiteiten en opdrachten voor iedereen

De keuzeactiviteiten van Taaljournaal Taal bieden direct uitgebreide mogelijkheden voor het differenti+ren naar tempo, leerstijl en interesse. Daarnaast zijn er speciale opdrachten voor meertalige en/of taalzwakke kinderen en steropdrachten voor snelle leerlingen. Taalvaardige kinderen kunnen aan de slag met de Sterkaarten: een kaartenbak voor het aanbieden van taal en spelling op een hoger niveau.

Taaljournaal: basis- en extra lesmaterialen en praktische software

De 3 onderdelen van Taaljournaal hebben elk veel lesmaterialen die de kinderen én jou motiveren. Taaljournaal Taal en Taaljournaal Spelling hebben elk een basispakket en aanvullende materialen.

Materialen Taaljournaal Taal

Het basismateriaal van Taaljournaal Taal is minimaal nodig voor de uitvoering van het basisprogramma. Met het extra materiaal wordt de methode uitgebreid, zodat alle mogelijkheden kunnen worden benut. De digibord-software maakt de lessen nog leuker en interactiever.

Basismateriaal

 • handleiding
 • lesboek
 • activiteitenboek
 • kopieerbladen
 • audio-cd
 • toetsboek

Extra materialen

 • bakkaarten
 • internetsite
 • sterkaarten
 • opzoekboekje
Meer informatie
SKU 655500-h
Schrijf uw eigen review
Je plaatst een review over:Taaljournaal Taal
Jouw waardering