Sterrenwerk Techniek

Waardering:
100% of 100
Op voorraad
  • Uitgebreid assortiment
  • Van bekende onderwijsuitgevers
  • Passend bij elke leerbehoefte
  • Voor en door onderwijsprofessionals
Beschrijving Aantal Prijs

STW Techniek 10-12 jr antw.

swt12

€ 7,50

STW Techniek 8-10 jr antw.

swt11

€ 7,50

Stwrk tech 10-12 elek&bew 5st.

swt06

€ 14,95

Stwrk tech 10-12 trnspt&b 5st.

swt05

€ 14,95

Stwrk tech 8-10 bwn&cnstr 5st.

swt02

€ 14,95

Stwrk tech 8-10 trnsprt&b 5st.

swt01

€ 14,95

Stwrk tech startset 4x5wb+ab

swt50

€ 67,50

Sterrenwerk techniek daagt de meest begaafde leerlingen uit!In sterrenwerk techniek doen we een groot beroep op de creativiteit en denkvermogens van de leerling. Er zijn veel pittige onderzoeksmogelijkheden en re+le problemen rond de gebruikte technische onderwerpen aanwezig in de verschillende werkboekjes. Leerlingen denken bijvoorbeeld na over de werking van apparaten of ontwerpen en bouwen hun eigen kermisattracties.

Gedurende alle bouwopdrachten verzamelt de leerling kennis en/of materiaal voor een digitale eindpresentatie. Deze presentatie kan leiden tot discussie en (zelf)reflectie op de door de leerling gekozen aanpak.
Voor wie is sterrenwerk techniek geschikt?
sterrenwerk techniek is geschikt voor plus- en pluspluskinderen. Dit is zeer pittig en uitdagend materiaal. Cognitief (hoog)begaafde kinderen van 8 t/m 12 jaar kunnen hier urenlang mee worden uitgedaagd.

Waaruit bestaat sterrenwerk techniek?
De serie is opgebouwd uit:
- 2 werkboeken voor groep 4, 5 en 6: Transport en beweging en Bouwen en constructies.
- 2 werkboeken voor groep 6, 7 en 8: Transport en beweging en Elektriciteit en beweging.De werkboeken zijn geheel in kleur en voorzien van veel foto’s en tekeningen. Gedurende alle bouwopdrachten wordt de leerling gevraagd kennis en/of materiaal te verzamelen voor een digitale eindpresentatie. Deze presentatie kan leiden tot klassikale discussie en (zelf)reflectie op de door de leerling gekozen aanpak. Leerlingen zijn met een werkboek Sterrenwerk, incl. de bouw- en ontwerpopdrachten 20 – 30 lesuren bezig, bijv. 6 weken van 4 – 5 uur per week.

SLO criteria voor leermiddelen hoogbegaafden
In de werkboekjes wordt naast techniek ook aandacht besteed aan taal, rekenen en informatie zoeken. Uiteraard binnen de context van het onderwerp. Deze vakoverstijgende aanpak is één van de SLO-criteria voor lesmateriaal voor hoogbegaafden. Deze lijst met criteria is uitgangspunt geweest bij de ontwikkeling van de vier werkboeken.

In deze criteria staat ook dat een groot beroep op de creativiteit van de leerling (binnen techniek bijv. ‘het ontwerpend vermogen’) moet worden gedaan. Zo zitten in elk werkboek tenminste 5 experimenten (voornamelijk pittige bouwopdrachten waar leerlingen zonder de stap-voor-stap bouwtekeningen) en tenminste 2 ontwerpopdrachten.

Hulpkaarten en materialen van Fischer Technik School, Lego en anderen
In de werkboeken staan geen uitgewerkte bouwtekeningen met bijvoorbeeld Fischer Techniek of LEGO. Deze keuze hebben wij bewust gemaakt, omdat het materiaal uitdagend moet zijn en niet uit ‘nabouwen van modellen’ moet bestaan. De opzet is daarom zo dat u zelf bepaalt met welke materialen leerlingen bouwen.

In de handleiding zitten hulpbladen om leerlingen te ondersteunen bij het experimenteren bij de opdrachten. Hierin staan de belangrijkste bouwkenmerken uit een werkboek, zoals bepaalde overbrengingen (tandwielen, ketting, wormwiel, kroonwiel) en constructies (boog, driehoek).

Meer informatie
SKU swt01-h
Schrijf uw eigen review
Je plaatst een review over:Sterrenwerk Techniek
Jouw waardering