Spiekboekjes

Waardering:
90% of 100
Op voorraad
 • Uitgebreid assortiment
 • Van bekende onderwijsuitgevers
 • Passend bij elke leerbehoefte
 • Voor en door onderwijsprofessionals
Beschrijving Aantal Prijs

Spiekboekje taal, 1 ex.

SBT01

€ 9,95

Spiekboekje taal, 2 ex.

SBT02

€ 15,50

Spiekboekje taal, 5 ex.

SBT05

€ 29,50

Spiekboekje rekenen, 1 ex.

SBR01

€ 9,95

Spiekboekje rekenen, 5 ex.

SBR05

€ 29,50

Spiekboekje rekenen, 2 ex.

SBR02

€ 15,50

Spiekboekje rekenen & taal combi-pack

SB50

€ 17,50

'Hoe zat dat ook alweer?' Op die vraag geven de Spiekboekjes vrijwel altijd antwoord.
In het Spiekboekje taal en het Spiekboekje rekenen vind je immers het belangrijkste wat je leert op de basisschool! Het zijn beknopte, visueel opgezette naslagwerken met de basisschoolstof voor taal en rekenen gepresenteerd in schema's, lijsten en tabellen en met veel voorbeelden. Zo kunnen leerlingen gemakkelijk iets opzoeken.

De leerstof wordt met verschillende termen (uit verschillende methoden) aangeboden, dus het maakt niet uit welke methode er op school gebruikt wordt. Alle basiskennis spelling, woordsoorten, zinsdelen, woordenschat en schrijven van teksten wordt overzichtelijk aangeboden in een handzaam A5 boekje in kleur. Om snel even iets zelf op te zoeken, als hulp voor begeleiders en ouders: het kan allemaal!

Voor wie zijn de Spiekboekjes bedoeld?

De Spiekboekjes zijn geschikt voor zelfstandig gebruik door leerlingen in de midden- en bovenbouw van het basisonderwijs en ook nog in de onderbouw van het voortgezet onderwijs. Ze zijn zowel heel geschikt voor gebruik in de klas als thuis. Volwassenen die op school of thuis een kind helpen zijn niet altijd op de hoogte van de manier van uitleggen of twijfelen ook zelf vaak over de schrijfwijze of een rekenoplossing. Spiekboekjes zijn daarom ook handig voor ouders, stagaires en onderwijsassistenten.

De boekjes zijn los, per 2 of per 5 stuks te bestellen.
Tip: attendeer ouders op de Spiekboekjes via uw nieuwsbrief.

Wat vinden de leerlingen in de Spiekboekjes?

De Spiekboekjes geven een overzicht van de leerstof (kenniscomponenten) voor de basisschool voor taal respectievelijk rekenen.
De stof wordt uitgelegd in schema's, lijsten en tabellen, met gebruik van verschillende termen en verschillende methodieken. Zo wordt bij kop- en staartstukken ook het synoniem voor- en achtervoegsels vermeld en bij trema wordt ook de term deelteken vermeld. Optellen en aftrekken wordt bijvoorbeeld gepresenteerd met een getallenlijn, een honderdveld, splitsen en kolomrekenen. De leerlingen herkennen de uitleg die ze gewend zijn van de methode waarmee ze werken. Maar bij onderwerpen waar ze moeite mee hebben, vinden ze soms ook steun in juist een andere uitleg dan ze gewend zijn.

Uit welke onderdelen bestaan de Spiekboekjes?

Het Spiekboekje taal bestaat uit vijf hoofdstukken:

 • Spelling
 • Woordsoorten
 • Zinsdelen
 • Woordenschat
 • Teksten

Het Spiekboekje rekenen telt zeven hoofstukken:

 • Afspraken
 • Getallen
 • Bewerkingen
 • Breuken
 • Maten
 • Meetkunde
 • Grafieken, tabellen, plattegronden

Achterin beide boekjes staat een Woordenlijst met ongeveer 200 begrippen. Hier vinden de kinderen verwijzingen naar de uitlegpagina's en omschrijvingen van de gebruikte begrippen.
Bij beide Spiekboekjes zal ook digitaal oefenmateriaal verschijnen.

Hoe werken kinderen met de Spiekboekjes?

De Spiekboekjes zijn handig in de klas als een kind iets wil opzoeken dat alweer een tijd geleden behandeld is. Handig bij huiswerk thuis bij het maken van oefeningen, bijvoorbeeld extra oefeningen met leerstof die het kind nog niet goed beheerst.
Via de gedetailleerde inhoudsopgave of de Woordenlijst achterin zoeken de kinderen zelfstandig het onderwerp dat ze nodig hebben. De beknopte uitlegteksten en de visuele presentatie (schema's, lijsten en tabellen) wijzen zichzelf.
Opzoekgedrag bevordert u met deze boekjes en het maakt leerlingen zelfstandig(er). Spiekboekjes helpen ouders thuis ook, wanneer ze hun kind graag helpen.

Meer informatie
SKU spiekboekjes-h
Schrijf uw eigen review
Je plaatst een review over:Spiekboekjes
Jouw waardering