Spellingsprint

Op voorraad
 • Uitgebreid assortiment
 • Van bekende onderwijsuitgevers
 • Passend bij elke leerbehoefte
 • Voor en door onderwijsprofessionals
Beschrijving Aantal Prijs

Spellingsprint Schoolset (= 3x de IB/RT-set)

sst31

€ 379,00

Spellingsprint IB/RT-set

sst30

€ 149,00

Spellingsprint handleiding

sst91

€ 12,50

Spellingsprint A4 + A5 Kaarten (let op, 3 sets, 1x A5 2x A4)

sst92

€ 95,00

Spellingsprint Sprintkaartjes 5-delig + doosjes

sst94

€ 59,50

Spellingsprint is een kant-en-klaar RT-pakket voor het automatiseren van spellingscategorieën. Het doel van dit pakket is het automatiseren en inslijpen van de spellingcategorieën van groep 4 en 5, zodat leerlingen auditief aangeboden woorden uit het hoofd kunnen opschrijven.

Bij veel kinderen verloopt het automatiseren van de kennis van klanken, letters en spellingregels moeizamer. Dit vraagt om expliciete training van:

 • letters, klanken en klankzuivere woorden
 • categoriewoorden
 • regelwoorden

Spellingsprint traint volgens een strak schema en met een vaste opbouw de bovenstaande aspecten, waarbij elke training herhaling van de reeds geleerde woorden bevat. Vanaf het begin van de training wordt er tevens op elke oefendag gewerkt aan een systematische opbouw die leidt tot het correct spellen van de regelwoorden met open of gesloten lettergreep.

Spellingsprint vraagt 3 keer per week begeleiding van telkens een ½ uur. Het vraagt echter geen voorbereiding en kan na een instructie ook gegeven worden door ouders, klassenassistenten of tutoren. Kinderen ontwikkelen met behulp van Spellingsprint een groter spellingbewustzijn en leren klanken, letters en spellingregels automatiseren.

Waaruit bestaat Spellingsprint?

Spellingsprint bestaat uit een kant-en-klaar RT-pakket voor 50 weken: 3 x ½ uur per week oefenen. Het programma bevat voldoende oefenstof voor 2 jaar (door te herhalen en uit te smeren kun je 2 jaar oefenen met het materiaal). De IB-/RT-set bevat: een handleiding, verschillende grote kaarten en verschillende sprintkaartjes.

Handleiding

Handleiding (50 blz. incl. 2. PL-dictee en Cito als toetsing, opgenomen in instapschema. De toetsen zelf zijn niet opgenomen in de handleiding.) Inclusief kopieerbare werkbladen voor auditieve oefening en dicteebladen.

Verschillende grote kaarten

 • weekkaarten voor 50 weken (3 dagen per week, 30 min. per dag, verschillende startmomenten, 30 weken groep 4, 20 weken groep 5)
 • categorieënkaarten met afbeelding en tekst. 5 x 4 soorten, zodat 5 leerlingen tegelijkertijd kunnen oefenen.
 • categorieënkaarten zonder afbeelding, met tekst. Op deze kaarten kunnen scholen afbeeldingen of tekst van de eigen methode plakken.

Sprintkaartjes

 • kaartjes met klanksymbolen (5 x 4 kaartjes voor lange klank, korte klank, tweetekenklank en medeklinker)
 • letterkaartjes (5 x 35 kaartjes voor letters en tweeklanken).

Schoolset

Je kunt ook de schoolset bestellen. Een schoolset bestaat uit driemaal de IB-/RT-set.

Meer informatie
SKU sst30-h
Auteur Marijke Theunissen
Uitgever Schoolsupport
Schrijf uw eigen review
Je plaatst een review over:Spellingsprint
Jouw waardering