Handboek School in de samenleving

€ 39,95
  • Uitgebreid assortiment
  • Van bekende onderwijsuitgevers
  • Passend bij elke leerbehoefte
  • Voor en door onderwijsprofessionals

Past je school in deze tijd? Dat is een spannende en relevante vraag, die tegenwoordig in veel discussies centraal staat. De samenleving verandert ingrijpend en razendsnel, op allerlei gebieden. Beweegt het onderwijs genoeg mee?

De Samenlevingsgerichte School

Dit inspirerende handboek laat zien dat het essentieel is dat scholen zich bewust zijn van de (wereldwijde) samenleving waarin ze staan. De Samenlevingsgerichte School wordt geïntroduceerd: een school die, door nauw samen te werken met haar omgeving, in staat is succesvol in te spelen op relevante, actuele ontwikkelingen. De Samenlevingsgerichte School haalt én brengt nieuwe kennis en vaardigheden, zodat ze leerlingen optimaal voorbereidt op de samenleving van nu en de toekomst.

Handboek School in de samenleving

In het handboek staat beschreven waarom het noodzakelijk is dat scholen samenlevingsgericht worden. Het bevat theoretische achtergronden, handvatten, aansprekende voorbeelden uit de praktijk, een concreet stappenplan en 13 praktische bijlagen.

Handboek School in de samenleving maakt dat scholen kinderen en jongeren kunnen bieden wat ze nodig hebben in de 21ste eeuw. Het handboek is zowel bestemd voor schoolleiders als leraren en natuurlijk voor alle organisaties en instanties die in verbinding staan en samenwerken met scholen. 

Bekijk in de bijlagen een selectie van pagina's uit het boek om een goede indruk te krijgen van opzet en inhoud.

Meer informatie
SKU 32398
Schrijf uw eigen review
Je plaatst een review over:Handboek School in de samenleving
Jouw waardering