MAGAZINE HETKIND #3: Vertrouwen, in onderwijs en opvoeding

Op voorraad
  • Uitgebreid assortiment
  • Van bekende onderwijsuitgevers
  • Passend bij elke leerbehoefte
  • Voor en door onderwijsprofessionals
Beschrijving Aantal Prijs

Magazine Het Kind 3 (10 ex.)

1310-339042

€ 15,42

Magazine Het Kind 3 (5 ex.)

1310-339041

€ 9,25

‘Vertrouwen, in onderwijs en opvoeding’ is de titel van onderwijsmagazine, dat in november 2015 is verschenen. Het is een uitgave van stichting NIVOZ, in het bijzonder van platform hetkind. NIVOZ sterkt leraren en schoolleiders in de uitvoering van hun pedagogische opdracht. Het magazine (nummer drie in een serie van vijf) is tijdloos en nog altijd in veelvoud (per 5 of een veelvoud ervan) te bestellen.

De serie magazines bestaat uit:

magazine 1: Passend onderwijs (uitverkocht)
magazine 2: Ik wens je de wereld
magazine 3: Vertrouwen
magazine 4: Grenzen
magazine 5: Speelruimte

Cabaretier en tijdsredenaar Freek de Jonge opent dit derde nummer, dat weer boordevol prachtige verhalen zit ter inspiratie, legitimatie en verbinding, op weg naar goed onderwijs. 

Over het thema ‘vertrouwen’ zegt Freek de Jonge onder meer:

'Vertrouwen is een zelf-herstellend vermogen. Maar om tot herstel, tot helen, in staat te zijn, moet je reservoir aan vertrouwen behoorlijk groot zijn. Als je de ervaring van een vluchteling in Nederland hebt en er komt een horde mensen op je tijdelijke opvang afstormen, dan is het moeilijker om je weerbaarheid en je vertrouwen aan te spreken.'

'Vertrouwen heeft een brede basis nodig, waaraan je moet je werken, altijd. Wil je de waarde ervan overbrengen als leraar, dan zul je het zelf in de praktijk moeten brengen. Dan zul je jezelf moeten kennen. Je zult een eerlijk zelfvertrouwen moeten uitstralen en vertrouwen moeten geven. En het is belangrijk te zoeken naar mogelijkheden binnen de leerstof en wat er op school gebeurt, om het belang van vertrouwen telkens weer te benadrukken en te herhalen.'

De verhalen in dit magazine (64 pagina’s en rijk geïllustreerd) laten zien dat 'vertrouwen hebben en geven' voorwaardelijk is voor ontwikkeling, maar nooit eenvoudig. Het is iets van jou in relatie tot een ander, een samenleving. Dat vergt soms stevige inspanning, tegen vooringenomenheden in. Redacteuren van NIVOZ trokken het land in om praktijkvoorbeelden op te tekenen. Daarnaast biedt ook dit magazine onderbouwing via wetenschappelijke achtergrondverhalen. Voor wie NIVOZ en in het bijzonder het platform hetkind nog niet kent, is dit een mooie kennismaking. En mogelijk een aanzet om eigen verhalen te schrijven, ervaringen te delen en andere onderwijsbetrokkenen te ontmoeten.

Over stichting NIVOZ

Het magazine Vertrouwen is een uitgave van stichting NIVOZ, het Nederlands Instituut voor Onderwijs en Opvoedingszaken. NIVOZ sterkt leraren en schoolleiders bij de uitvoering van hun pedagogische opdracht. Het opereert langs vier pijlers:

  • NIVOZ-podium: onderwijsavonden, masterclasses, symposia en lezingen
  • NIVOZ-platform hetkind: inspiratie en legitimatie via artikelen/blogs publicaties
  • NIVOZ-opleidingen: pedagogische tact/leiderschap/verdieping en coalitie
  • NIVOZ-denktank: expertisecentrum, onderzoek en leerstoel

Volg NIVOZ via de wekelijkse nieuwsbrief, via FacebookTwitter en/of LinkediN.

Bestelinformatie

  • Het magazine kun je per 5 of 10 exemplaren bestellen.
  • Voor grote aantallen kun je ook terecht bij NIVOZ, via info@nivoz.nl 
Meer informatie
SKU hoofdproduct-h
Schrijf uw eigen review
Je plaatst een review over:MAGAZINE HETKIND #3: Vertrouwen, in onderwijs en opvoeding
Jouw waardering