Levenslessen van meester Kanamori

Waardering:
97% of 100
Op voorraad
  • Uitgebreid assortiment
  • Van bekende onderwijsuitgevers
  • Passend bij elke leerbehoefte
  • Voor en door onderwijsprofessionals
Beschrijving Aantal Prijs

Boek Levenslessen Kanamori

1310-258375

€ 15,42

In 2012 gaf Toshiro Kanamori toestemming om het boek Inochi no kyokasho naar het Nederlands te vertalen en beschikbaar te maken voor de Nederlandse onderwijswereld. 

De Japanse leraar Kanamori - bekend van de documentaire Children Full of Life - kwam op uitnodiging van NIVOZ in september 2012 naar Nederland. De film (uit 2003) was door tienduizenden leerkrachten en onderwijsbegeleiders bekeken. Het biedt een indringend beeldverslag van de klas van meester Kanamori, een inspirerende, zeer authentieke leerkracht die tegen de conservatieve stroom in verbondenheid creëert met en onder zijn leerlingen.

Het boek Levenslessen beschrijft een context en een achtergrond van waaruit hij zijn levenslessen geeft. Met één uitgangspunt: Als één kind niet gelukkig is, is niemand gelukkig. ‘’En dat betekent,’’ schrijft Marcel van Herpen in het voorwoord, “dat buitensluiten de grootste misstand is en verbondenheid het grootste goed. Kansen bieden in plaats van selecteren. De school als afgeleide van het leven en niet andersom.’’

In september 2012 maakte Toshiro Kanamori een intensieve tiendaagse rondreis langs scholen (po, vo en hbo), opleidingsinstituten en andere NIVOZ-partners. Kanamori - destijds 66 jaar - stond op liefst 22 verschillende podia, ruim 4300 mensen luisterden naar hem en ruim 400 kinderen kregen les van hem. Verwijzingen naar videobeelden en artikelen/verslagen van bijeenkomsten, Masterclasses en schoolbezoeken vind je op de website van NIVOZ.

Het boek Levenslessen vormt een prachtige aanvulling en verdieping op de documentaire.

Over stichting NIVOZ

Het boek Levenslessen is een uitgave van stichting NIVOZ, dat leraren en schoolleiders sterkt in de uitvoering van hun pedagogische opdracht. Het opereert langs vier pijlers:

  • NIVOZ-podium: onderwijsavonden, masterclasses, symposia en lezingen
  • NIVOZ-platform hetkind: inspiratie en legitimatie via artikelen/blogs publicaties
  • NIVOZ-opleidingen: pedagogische tact/leiderschap/verdieping en coalitie.
  • NIVOZ-denktank: expertisecentrum, onderzoek en leerstoel

Levenslessen en de rondreis van Kanamori was een initiatief vanuit NIVOZ-platform hetkind. De online plek waar nog steeds dagelijks inspirerende onderwijsverhalen te lezen zijn. Het platform wordt wekelijks door tienduizenden bezocht, via Facebook en andere sociale kanalen.

Volg de verhalen op NIVOZ-platform hetkind via de wekelijkse nieuwsbrief, via Facebook, Twitter en/of LinkediN.

Meer informatie
SKU nivoz1-h
Schrijf uw eigen review
Je plaatst een review over:Levenslessen van meester Kanamori
Jouw waardering