Kleuterplein

Waardering:
100% of 100
Op voorraad
  • Uitgebreid assortiment
  • Van bekende onderwijsuitgevers
  • Passend bij elke leerbehoefte
  • Voor en door onderwijsprofessionals
Beschrijving Aantal Prijs

Kleuterplein - Themapakket - Handleiding De Seizoenen - versie 2 (2015)

1310-359363

€ 1.204,00

Kleuterplein - Themapakket - Handleiding De wereld - versie 2 (2015)

1310-359364

€ 1.204,00

Kleuterplein - Pakket allerlei - versie 2 (2015)

1310-359365

€ 425,00

Kleuterplein - Prentenboeken De wereld - versie 2 (2015)

1310-359367

€ 244,00

Kleuterplein - Prentenboeken De seizoenen - versie 2 (2015)

1310-359366

€ 244,00

Kleuterplein - Handpop Raai de Kraai (blauw)

1310-185034

€ 41,50

Kleuterplein - Alle domeinen van het kleuteronderwijs

Kleuterplein is vernieuwd! Het is nu de meest complete én compacte kleutermethode voor de instroomgroep (groep 0), groep 1 en groep 2. Kleuterplein bevat alle domeinen die voor het kleuteronderwijs zijn gedefinieerd, met doorgaande leerlijnen en één duidelijk lesdoel per activiteit.

Kleuterplein is een compleet totaalpakket voor de kleuters: taal-lezen, rekenen, sociaal-emotionele ontwikkeling, wereldoriëntatie / burgerschap, bewegingsonderwijs, drama, muziek, beeldende vorming, voorbereidend schrijven en Engels. Daarnaast krijg je hulpmiddelen voor observatie, registratie, opbrengstgericht werken en ouderbetrokkenheid. Zo heeft u eigenlijk niets anders nodig. Maar het mag natuurlijk wel. Want Kleuterplein geeft je alle ruimte om jouw eigen keuzes te maken.

Kleuterplein biedt alles wat je nodig hebt. De methode werkt met 16 thema's, verdeeld over 2 themapakketten: De seizoenen en De wereld. De beide pakketten geven op duidelijke wijze invulling aan alle activiteiten van het thema. Als basis voor elk thema is gekozen voor een fraai prentenboek. Het extra 3e pakket Allerlei biedt je praktische hulmpiddelen voor de dagelijkse onderwijspraktijk.

Ik wil Kleuterplein gaan inzetten. Waar begin ik?

Het jaarprogramma van Kleuterplein bestaat uit 4 periodes. De 16 thema’s zijn over deze periodes verdeeld in de twee themapakketten: ‘De seizoenen’ en ‘De wereld’. Per periode zijn er 4 thema’s waaruit je kunt kiezen. Bijvoorbeeld in periode 1 het thema ‘Nieuw schooljaar’ uit het themapakket ‘De seizoenen’ en het thema ‘Communicatie’ uit het themapakket ‘De wereld’. Het volgend jaar kun je de andere twee thema’s uit periode 1 doen.

Jaarplanning Kleuterplein

Voorbeeld Kleuterplein Jaarplanning thema's

Wanneer je start met Kleuterplein bestel je de onderstaande materialen voor een complete jaarplanning:

> Themapakket De wereld (met 8 themakaternen, handleidingen, lessuggesties, kopieerbladen, cd)

> Themapakket De seizoenen (met 8 themakaternen, handleidingen, lessuggesties, kopieerbladen, cd)

> Pakket Allerlei (t.o.v. klassenmanagement: kopieerbladen en magneten)

> Prentenboeken voor Themapakket De wereld (8 prentenboeken)

> Prentenboeken voor Themapakket De seizoenen (8 prentenboeken)

> Handpop Raai de kraai

Over de Kleuterplein materialen:

> Themapakketten / handleidingen De Seizoenen, De Wereld en Allerlei

Kleuterplein bestaat uit drie pakketten / handleidingen: Themapakket De seizoenen, Themapakket De wereld en Pakket Allerlei. Elk pakket bevat 8 uitgewerkte themakaternen (handleidingen) die u in duidelijke stappen meenemen door de les. De basis van elk thema is een fraai prentenboek. Vervolgens staat elk themakatern boordevol lessuggesties voor grote en kleine kringen, groepslessen, 5 minutenspelletjes en activiteiten voor hoeken en ontwikkelingsmateriaal. De themapakketten volgen de laatste inzichten in het kleuteronderwijs. Ook speelt Kleuterplein in op de vraag naar meer specifieke thema’s voor jongens. Verder is er een speciaal thema voor de feestelijke decembermaand. Elk themapakket heeft ook een cd met leuke themaliedjes.

Het ondersteunende pakket Allerlei bevat praktische hulpmiddelen voor de dagelijkse onderwijspraktijk. Het pakket bevat een map met kopieerbladen in verschillende categorieën en een map met magneten. In de map met kopieerbladen vindt u bijvoorbeeld ouderinformatie over geschikt schrijf- en tekenmateriaal, kopieerbladen met de dagen, maanden en seizoenen, letterbladen en cijferkaarten, sjablonen voor verjaardagskalenders en nog veel meer. De map met magneten bestaat uit magneten van dagritmekaarten, pictogrammen voor zelfstandig werken en de letters.

> Prentenboeken per themapakket

Elk thema in Kleuterplein heeft zijn eigen prentenboek. Daarin staat een spannend of verrassend verhaal dat helemaal op de belevingswereld van kleuters is afgestemd.
De verhalen zijn gemaakt door bekende kinderboekenauteurs en illustratoren zoals Ingrid en Dieter Schubert, Tjibbe Veldkamp, Wouter Tulp, Bette Westera, Nannie Kuiper en Loes Riphagen. Aandacht gegarandeerd! Het prentenboek vormt de rode draad van het thema. Het speelt een belangrijke rol bij de verschillende activiteiten. Het prentenboek wordt in de eerste week van het thema aangeboden.

> Raai de Kraai

De eigenwijze handpop Raai de Kraai speelt een belangrijke rol in Kleuterplein. Hij heeft de hoofdrol in de voorleesverhalen en in het pakket Allerlei. Raai de Kraai wordt ook bij veel activiteiten ingezet. Tip: Geef Raai de Kraai een vaste plek in de klas. Maak bijvoorbeeld een nest waar hij neergezet kan worden op de momenten dat hij geen rol heeft in de klas.

Meer informatie
SKU bmcmalm01-nc-h
Uitgever Malmberg
Schrijf uw eigen review
Je plaatst een review over:Kleuterplein
Jouw waardering