Haring

€ 21,99
Op voorraad
-
+
  • Alles voor jouw klas op één plek
  • 20+ jaar ervaring
  • 14 dagen bedenktijd
  • Persoonlijk advies van onderwijsprofessionals
Informatie

De geschiedenis, de economie en de cultuur van de haring in Nederland vanaf de vijftiende eeuw

De grootschalige haringvisserij van de vijftiende eeuw leidde voor Nederland de Gouden Eeuw in. Uit de haringvloot ontstond de oppermachtige Nederlandse koopvaardij. Haring was onmisbaar geworden want het leverde de pr
oteïnen en de omega-3-vetzuren waarop een bevolking kon groeien. De 'Hollandse Nieuwe' is inmiddels een delicatesse met culinaire fans over de hele wereld.

In 22 bondige hoofdstukken trekt de vaderlandse geschiedenis voorbij, met de haring als middelpunt. Geen historisch feit, biologisch aspect, volkse wijsheid of hardnekkige mythe blijft onbesproken. Na duizend jaar haringvisserij en haringhandel is de haring diep in de Nederlandse genen gaan zitten.

Haring, alles over de vis die Nederland groot maakte.

Huib Stam (1956) is journalist en schrijver van non-fictie. Recent verscheen van zijn hand Eetsprookjes. Nieuwe feiten, oude misverstanden & goed nieuws over eten en gezondheid.

'Een schitterend, uitgebreid naslagwerk over een vis om verliefd op te worden, de vergeten Hollandse held de haring.' Nederlandse Visbureau

'Een verrassing en een verrijking in de literatuur over visserij en historie van handel en cultuur in Nederland.' NBD|Biblion

Details
Details
SKU 9789048843107
ISBN 9789048843107
Druk 1ste
Auteur Huib Stam
Uitgever Overamstel Uitgevers
Imprint Carrera
Aantal pagina's 350
Verschijningsdatum 31 aug 2017
Verschijningsvorm Paperback
NUR 688 - Vaderlandse geschiedenis
Reviews
Schrijf uw eigen review
Je plaatst een review over:Haring
Jouw waardering
Scroll to top