Hamburgers in het Paradijs

€ 27,50
Op voorraad
-
+
  • Alles voor jouw klas op één plek
  • 20+ jaar ervaring
  • 14 dagen bedenktijd
  • Persoonlijk advies van onderwijsprofessionals
Informatie
Mag je nu wel of niet een hamburger eten? Of is dat sowieso slecht, net als met ander vlees? Of kan het wel eenmaal per week, of als hij van een lokale koe komt? En hoe zit het dan met het alternatief, de sojaburger? Of met vis? Meer dan ooit zijn we in verwarring over voedsel. In dit magnum opus van Louise O. Fresco komen alle thema’s samen: de geschiedenis van ons voedsel, de overgang van schaarste naar overvloed, de uitbreiding van de landbouw en visserij en het verlies van de natuur, de opkomst van de supermarkten, de moderne technologie inclusief genetische modificatie en onze obsessie met gezondheid en identiteit. In onze verwarring zitten morele oordelen en diepe verlangens, vooral naar een paradijs waar voedsel zonder inspanning en schade aan het milieu beschikbaar is. Het is een bewijs van de enorme kracht en compleetheid van dit boek, dat ook in het Engels en Frans is vertaald, en dat na zeven jaar nog volledig relevant en actueel is. Louise O. Fresco (1952) is schrijver, wetenschapper en columnist voor NRC Handelsblad. Over Hamburgers in het paradijs: ‘Fresco geeft ons hoop.’ Johannes van Dam, Elsevier ‘Een encyclopedische analyse van de hedendaagse voedselproblematiek die tot nadenken stemt.’ The Wall Street Journal ‘Fresco pakt gevoelige kwesties één voor één aan, met respect voor de emoties, maar ook met nuance.’ Trouw
Details
Details
SKU 9789035145245
ISBN 9789035145245
Druk 9e
Auteur Louise O. Fresco
Uitgever Prometheus; Uitgeverij
Imprint Prometheus
Aantal pagina's 552
Verschijningsdatum 21 jun 2019
Verschijningsvorm Paperback
NUR 740 - Mens en maatschappij algemeen
Reviews
Schrijf uw eigen review
Je plaatst een review over:Hamburgers in het Paradijs
Jouw waardering
Scroll to top