Geschiedenispuzzels

Op voorraad
  • Uitgebreid assortiment
  • Van bekende onderwijsuitgevers
  • Passend bij elke leerbehoefte
  • Voor en door onderwijsprofessionals
Beschrijving Aantal Prijs

Geschiedenispuzzels 1 (5 ex.)

1310-11488

€ 34,95

Geschiedenispuzzels 1 Antwoordboek

1310-11492

€ 11,95

Geschiedenispuzzels 2 (5 ex.)

1310-11489

€ 34,95

Geschiedenispuzzels 2 Antwoordboek

1310-11493

€ 11,95

Geschiedenispuzzels 3 (5 ex.)

1310-11490

€ 34,95

Geschiedenispuzzels 3 Antwoordboek

1310-11494

€ 11,95

Geschiedenispuzzels XXL (5 ex.)

1310-11491

€ 34,95

Geschiedenispuzzels XXL Antwoordboek

1310-11495

€ 11,95

Proefpakket Geschiedenispuzzels

1310-11496

€ 35,75

In deze puzzelboeken treft de leerling een gevarieerd aanbod van geschiedenispuzzels aan. De puzzels zijn bedoeld voor kinderen van de basisschool en leveren een bijdrage aan het kennen van namen en feiten uit onze geschiedenis.

Zelfstandig werken
De puzzels bieden een leuke en educatieve aanvulling op het de blokboeken Geschiedenis, maar de delen kunnen zeer goed afzonderlijk gebruikt worden! De puzzelboeken zijn ook heel geschikt om in te zetten bij hoekwerk en bij het zelfstandig werken.

Samenstelling en indeling

De meeste puzzels bestaan uit woordzoekers en legletters. Verder zijn er speciale puzzels. Deze zijn met behulp van logisch nadenken op te lossen. De anagrammen en woordpuzzels zijn ook zonder geschiedkundige kennis te maken. De overige ‘woordpuzzels’, soms met cryptische omschrijvingen, veronderstellen wel degelijk kennis. De meeste kennis valt in de blokboeken op te zoeken.

• Kinderen leren om te puzzelen!
• Leerlingen gaan op een ontspannende, leuke manier met geschiedenis om.
• Leuk als extra werk voor kinderen die snel zijn.

Geschiedenispuzzels 1

Geschiedenispuzzels 1 behandelt de geschiedenis tot ongeveer 1400 na Christus. De puzzels zijn bedoeld voor kinderen van het basisonderwijs (groep 6) maar ook voor de eerste leerjaren van het voortgezet onderwijs.

De vele interessante puzzels gaan onder meer over de oudste beschavingen en nederzettingen, over de Germanen en over de Noormannen. De leerling leert via de puzzels over de Romeinen die naar ons land komen, en over de grote volksverhuizing nadat ze teruggingen. De tijd van Karel de Grote komt aan de orde, ridders en kastelen passeren de revue en de kruistochten worden behandeld.Geschiedenispuzzels 2

In Geschiedenispuzzels 2 bijt de leerling zich vast in puzzels over geschiedenis van 1400 tot en met de Franse tijd. Woordzoekers en speurzoekers nemen de leerling mee naar onderwerpen zoals kerken en kloosters, Karel V, en de overwintering op Nova Zembla. Er zijn diverse puzzels over uitvindingen, onze strijd tegen het water en de Hollandse vlag op alle zee┘n. Natuurlijk wordt ook de Gouden Eeuw uitgebreid onder de loep genomen. Net zoals in het vorige deel, bevat Geschiedenispuzzels 2 achterin het boek een leuk, zelf in elkaar te maken kwartetspel!Geschiedenispuzzels 3

Dit deel behandelt de vaderlandse geschiedenis in puzzels, van de Franse tijd tot heden. De puzzels zijn bedoeld voor kinderen van hoogste groepen van de basisschool en voor de laagste klassen van het voortgezet onderwijs. Het puzzelboek sluit goed aan bij blokboek Geschiedenis 8.

De puzzels behandelen diverse onderwerpen, zoals de komst van de Fransen en de vrijheid na hun overheersing. De leerling puzzelt over de grondwet, en ook onderwerpen als de Tweede Wereldoorlog en ons koningshuis krijgen in dit deel een plaats. Vele algemene geschiedkundige termen uit de 19e en de 20e eeuw komen voorbij. Aan het einde van het boek wordt gekeken hoe goed de leerling inmiddels kan omgaan met jaartallen en kan groepsgewijs een spelletje over de geschiedenis gespeeld worden.Geschiedenispuzzels XXL

Geschiedenispuzzels XXL bevat extra moeilijke puzzels voor de gevorderde leerling van groep 8. Deze uitgave is echter ook zeker in het voortgezet onderwijs te gebruiken! De woordzoekers en legletters leiden de leerling nog eenmaal langs vele geschiedkundige onderwerpen, waaronder de eerste nederzettingen, de Grieken, Germanen en de Romeinen. De tijd van Karel de Grote wordt behandeld, evenals de kruistochten, de riddertijd, kloosters en monniken. De leerling leert welke associaties er horen bij de 80-jarige oorlog, de Gouden Eeuw en de Tweede Wereldoorlog. Ook de tijd van televisie en computer komt uiteraard aan de orde!

Antwoorden

Van alle delen zijn losse antwoordboeken verkrijgbaar.

Proefpakket Geschiedenispuzzels

Dit pakket bestaat uit 4 werkboeken:

- Geschiedenispuzzels 1

- Geschiedenispuzzels 2

- Geschiedenispuzzels 3

- Geschiedenispuzzel XXL

Meer informatie
SKU 9789060521946-h
Schrijf uw eigen review
Je plaatst een review over:Geschiedenispuzzels
Jouw waardering